• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Şehit Mehmet Genç dualarla uğurlandı

Şehit Mehmet Genç dualarla uğurlandı
Şile’deki deniz faciasında kaybolan ve dün cesedi bulunan Kıyı Emniyeti personeli Mehmet Genç’in bugün kılınan cenaze namazının ardından memleketi Giresun'a uğurlandı.

ŞEHİT MEHMET GENÇ, DUALARLA UĞURLANDI

Şile’deki deniz faciasında kaybolan ve dün cesedi bulunan Kıyı Emniyeti personeli Mehmet Genç’in cenazesi bugün, Beykoz Merkez Ortaçeşme Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere memleketi Giresun'un Görele ilçesine gönderildi.

Beykoz Orta Camii’nde kılınan Kıyı Emniyeti personeli Mehmet Genç’in cenaze namazına MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Liman Başkanı Hüseyin Gani Aygün, Türk Denizciler Sendikası Başkanı Hasan Pekdemir, Deniz Haber Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Canpolat, TÜDAV Vakfı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk,  Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan olmak üzere, Kıyı Emniyeti’nden mesai arkadaşları, ailesi ve binlerce seveni katıldı.

Diğer taraftan Şehit Mehmet Genç’in cenazesine Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı’nın katılmaması ise dikkat çekti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da cenaze törenine çelenk gönderdi.

Mehmet Genç'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere karayolu ile Giresun'un Görele ilçesi Şalaklı köyüne gönderildi. Bot personeli Mehmet Genç'in yarın öğle vakti kılınacak cenaze namaz sonrası toprağa verileceği belirtildi.

-"Bildiklerini, savcı ile paylaşsınlar"-

Cenaze namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Genç'in yeğeni Özkan Öztürk, dayısının cesedinin, dün saat 17.00 civarında bulunduğunu, teşhisi kendisinin yaptığını ve yarın da köyünde dedesinin yanına defnedileceğini söyledi.

Soruşturmanın ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Öztürk, cenazeyi defnetmeden herhangi bir başvuruda bulunmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yapılan açıklamalardaki gibi kaptan Cemil ve dayım, o gün görevli değiller. Kaptan ve dayım, izinliyken evden çağrılıyor. Özellikle dayım evden çıkmak istemiyor. Cemil kaptanın ısrarıyla 'Gidelim, göreve çıkmayalım' telkiniyle Şile'ye gidiyorlar. Amaçları sırf görev yerinde olmak. Dayım, göreve çıkmadan önce batan geminin operasyonunu evden televizyondan izliyor. İnternetten denizi ve Şile'yi kontrol ediyor ve botun kesinlikle oradan çıkamayacağını, o dalgaları aşamayacağını söyleyerek, helalleşerek evden çıkıyor. Olay gerçekleştikten sonra kurtulan Ahmet Kasarcı'nın beyanları var. Kaptan botun içinden 'İstifa istiyordunuz, alın size istifa, buyurun bakın çarkçım yok. Kayalıklara sürükleniyoruz' diye bağırıyor. Bizim burada tek isteğimiz var. Kıyı Emniyeti'ndeki arkadaşlar, özelikle Şile'de bu durumu yaşayanlar, duyduklarını, gördüklerini, bildiklerini lütfen savcı ile de paylaşsınlar. Dayımın başına gelenler onların başına da gelebilir."

4 Aralıkta Şile açıklarında batan "Volgo- Balt 199" adlı yük gemisinin kurtarılması çalışmasında kayalıklara çarparak parçalanan Kıyı Emniyeti botundaki  Mehmet Genç’in naaşı olaydan tam 10 gün sonra bulunmuştu.

 sehit.jpg

sehit1.jpg

sehit2.jpg

sehit4.jpg

sehit-genc-(1).jpg

sehit-genc-(3).jpg

sehit-genc-(4).jpg

sehit-genc-(5).jpg

sehit-genc-(6).jpg

sehit-genc-(9).jpg

sehit-genc-(8).jpg

 sehit-genc-(10).jpg

sehit-genc-(12).jpg

sehit-genc-(13).jpg

sehit-genc-(15).jpg

sehit-genc-(16).jpg

sehit-genc-(17).jpg

sehit-genc-(18).jpg

sehit-genc-(19).jpg

sehit-genc-(20).jpg

sehit-genc-(21).jpg

Haber ve Fotoğraflar: Tarkan BİRİCİK - Fuat ŞENCAN

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
MÜNİR AKTAŞ
17 Aralık 2012 Pazartesi 08:48
CENNET YOLCUSU
MEHMET ABİ ALLAHIM CENNETİNİN EN GÜZEL YERİNDE AĞIRLASIN SİZİ İNŞAALLAH SENİ VE DİĞER AHİRETE UĞURLADIĞIMIZ KARDEŞLERİMİZİ ABİLERİMİZİ SEVİYORUZ DUACIYIZ
212.98.208.105
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim