• BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 20 °C

Sedef Tersanesi’nde inşası süren TCG Anadolu gemisinde yangın çıktı

Sedef Tersanesi’nde inşası süren TCG Anadolu gemisinde yangın çıktı
Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nde inşası devam eden TCG Anadolu isimli geminin uç kısmında bulunan izolasyon malzemelerinin tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken gemide maddi hasar meydana geldi.

İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nde inşası süren Türkiye'nin en büyük gemisi TCG Anadolu’nun uç kısmında bulunan izolasyon malzemelerinin tutuşması sonucu yangın çıktı.

Evliya Çelebi Mahallesi Tersaneler Caddesi'nde bulunan Seden Tersanesi'ndeki inşa halinde olan çok maksatlı amfibi hücum gemisi (LHD) TCG Anadolu'da başlayan yangına Tuzla, Tuzla Sahil, Orhanlı, Kartal, Pendik, Yakacık, Kadıköy itfaiye ekipleri müdahale etti.

İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken yangın maddi hasara neden oldu.

Polis ve İtfaiye yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

2014 yılında inşasına başlanan, yüzde 70'e yakın yerlilik oranıyla üretilen TCG Anadolu, hava ve denizdeki savunma sistemlerini tek noktada buluşturacak. 1 milyar euroya mal olan gemide, 6 iniş alanı ile 1 uçuş rampası bulunacak.

TCG Anadolu, 2020'de Deniz Kuvvetleri'nin envanterine girecek. TCG Anadolu, 12 F35 savaş uçağı, 4 adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri, 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava aracı olmak üzere toplamda 28 hava araçlık kapasiteye sahip olacak.

SEDEF TERSANESİ’NDEN AÇIKLAMA

Sedef Tersanesi, inşası devam eden TCG Anadolu isimli gemide çıkan ve kontrol altına alınarak söndürülen yangın ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sedef Gemi İnşaatı A.Ş. tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tersanemizde inşası devam eden Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nin başaltı manevra sahası bölgesinde muhafaza edilen halatların tutuşması sonucunda 30.04.2019 tarihinde küçük çaplı bir yangın çıkmıştır.

Olaya Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tuzla İtfaiyesi ve Tersane ekiplerimiz ile birlikte kısa bir süre içinde müdahale edilmiş olup herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadan durum kontrol altına alınmıştır.

Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nin gemi inşa faaliyetlerine planlanan şekilde devam edileceği hususu kamuoyu bilgilerine saygılarımızla arz olunur.”

sedef_tersanesinde_askeri_gemide_yangin_cikti_1.jpgsedef_tersanesinde_askeri_gemide_yangin_cikti_2.jpgsedef_tersanesinde_askeri_gemide_yangin_cikti_3.jpg

sedef_tersanesinde_askeri_gemide_yangin_cikti_6.jpgsedef_tersanesinde_askeri_gemide_yangin_cikti_5.jpgsedef_tersanesinde_askeri_gemide_yangin_cikti_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim