• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Seaspan için inşa edilecek çift yakıtlı feribotların saç kesim töreni Sedef Tersanesi'nde yapıldı

Seaspan için inşa edilecek çift yakıtlı feribotların saç kesim töreni Sedef Tersanesi'nde yapıldı
Sedef Tersanesi’nin Kanada merkezli Seaspan Ferries Corporation (SFC) için üreteceği iki adet yeni çift yakıtlı (Hibrid-LNG) feribotların ilk saç kesimi bugün gerçekleşti.

Sedef Tersanesi’nin Kanada merkezli Seaspan Ferries Corporation (SFC) için üreteceği iki adet yeni çift yakıtlı feribotların ilk sac kesimi  bugün gerçekleşti. Feribotların ilki 2016 Temmuz ayında diğeri ise yine yine aynı yılın Ekim ayında teslim edilecek. 

İnşa edilecek yeni çift yakıtlı feribotların çevre ve doğa dostu gemiler olduğunu belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası  ve Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan “İnşa edeceğimiz yeni çift yakıtlı feribotlar,  Sedef Tersanesi’nin çevreye duyarlı ve gelişmiş değerlerin katıldığı gemi üretimine adanmışlığının bir göstergesidir” dedi.

Törene katılan Seaspan  Ferries Corporation Başkan Yardımcısı Steve Roth ise “Seaspan olarak ilk yeni son teknoloji feribotun inşası için Sedef Tersanesi ile yaptığımız ortaklıktan mutluyuz. Bugün yapılan duyuru, müşterilerimize tahahhüt ettiğimiz yaşlanan filomuzu gençleştirmenin açık bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.

Sedef Tersanesi aldığı en son sipariş olan bu anlaşmanın yanı sıra, Karadeniz Holding için elektrik üreten gemiler, Suudi Arabistan için yüzer havuzlar inşa ediyor. Ayrıca Sedef Tersanesi, Türk Donanması için LPD çıkarma gemisi de inşa edecek. Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde bulunan Sedef Tersanesi, kurulduğu 1972 senesinden beri ürettiği 175’ten fazla gemi, kapasite ve tecrübesiyle dünya çapında bir marka haline geldi.  Sedef Tersanesi; bünyesinde deniz ticareti, armatörlük, gemi inşa ve turizm gibi birçok kolun bulunduğu Turkon Holding’in bünyesinde yer alıyor.

Yeni çift yakıtlı (Hibrid-LNG) feribotların teknik özellikleri 

Feribotlar; 148.9 metre boyunda, 59 treyler taşıma kapasitesinde olup, içlerinde 1034 metre araç hattı bulunmaktadır. Azimuth tipi elektrik motorlu tahrik sisteminin yanı sıra dizeli ilk ateşleme yakıtı olarak kullanan, doğalgazı asıl yakıt olarak kullanabilen ve her iki yakıtı aynı anda ya da karışımını yakabilen jeneratörlere sahiptir. Tekneler belirli bir süre için sadece bataryaları üzerinden sağlanan elektrik ile de operasyon yapabilecekler. Bu geminin tasarımı ve klas onaylı resimleri Kanadalı Vard Marine Inc. tarafından Sedef Tersanesi dizayn departmanı işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Projenin geri kalan tüm üretim ve detaylı dizayn çalışmaları da yine Sedef Tersanesi dizayn departmanı tarafından yapılacak.

sedef.jpg

sedef1.jpg

seaspan-ferries-corp-001.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim