• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Sapanca Gölü'nde doluluk oranı maksimum seviyeye ulaştı

Sapanca Gölü'nde doluluk oranı maksimum seviyeye ulaştı
SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş Sapanca Gölü'nün maksimum seviyeye ulaştığını belirterek, "Bu sene yazın hiç su sıkıntısı ön görmüyoruz" dedi.

Mart ayında yağışlarla Sapanca Gölü'nün seviyesi 32.13 oldu. Yağışların güzel geçmesiyle birlikte Sapanca Gölü'nün seviyesi maksimum seviyedeki konumunu koruyor. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş yağışların güzel geçmesiyle yaz ayında su sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti.

"Her damlanın değerini bilmemiz gerekiyor"

SASKİ Genel Müdür Rüstem Keleş yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi Sapanca Gölümüzün işletme kodu yani maksimum su kodu 32.20 olarak belirlenmiş. Bu sene Mart ayındaki yağışlar ile bu kodu aşmıştık, hatta Çark Deresi boşalım kapağını açarak bir miktarda su tahliye ettik. Nisan ayında yağış bekliyorduk ama istediğimiz seviyede olmadı. Fakat özellikle bu son yağışlar bizi çok sevindirdi. Şu ana kadar bölgemizde kuzeye aşağı yukarı 20-30 kilogram civarında, merkeze doğru ise 15-20 kilogram yağış düştü. Bu yağışların hafta sonuna kadar devam etmesini öngörüyoruz. Gölün kapağını Nisan ayı başında kapatmıştık şuanda 32.13 civarında hatta bu son yağışlarla da birkaç santim yükseldi. Biliyorsunuz göldeki 1 santimlik yükseklik aşağı yukarı 400 bin metreküp su anlamına geliyor. Sakarya ve İzmit'in kullandığı suya eşdeğerdir bu miktar, önemli bir rakam. Şu anda gölümüzün seviyesi bu anlamda iyi."

"Bu yaz hiç su sıkıntısı ön görmüyoruz"

'Su kalitesi de son derece güzel' diyen Keleş sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu sene havzaya çok fazla kar düşmedi ama yağışlar güzeldi dolayısıyla gölün suyunu bir miktarda tahliye ettiğimiz için hem gölün su kalitesinde düzelme oldu. Hem de gölümüzün seviyesi iyi oldu. Biz şehrimizin yüzde 60-65'ini Sapanca Gölü'ne bağlı olarak besliyoruz. Sapanca Gölü'nden beslediğimiz bölgelerle ilgili hiçbir sıkıntı olmayacak. Diğer bölgelerle ilgili de bütün önlemlerimizi aldık. Sıkıntılı olabilecek bazı bölgelerde yedek su kaynaklarımızı hazırladık. Çalışmalarımızı tamamladık. Bu sene yazın hiç su sıkıntısı ön görmüyoruz. Tabi bu genel anlamda dünyanın en değerli varlığı olan insan ve canlı yaşamı için önemli olan suyu tasarruflu kullanmayı engellememeli. Bu konuda daha da dikkatli olmalıyız. Ben hem Sakarya'yayla ilgili olarak önümüzdeki yaz döneminde bilgilerin yanında vatandaşlarımızın suyu tasarruflu kullanmasını istirham ediyorum. Her damlanın değerini bilmemiz gerekiyor" dedi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim