• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 16 °C

Salih Zeki Çakır, Deniz Ticaret Odası'nın yeni Meclis Başkanı seçildi

Salih Zeki Çakır, Deniz Ticaret Odası'nın yeni Meclis Başkanı seçildi
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Organ Seçimleri, bugün 11.40 itibariyle merkez binada başladı. Salih Zeki Çakır, Deniz Ticaret Odası'nın yeni Meclis Başkanı seçildi.

8 Nisan’da gerçekleşen ve Tamer Kıran’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildiği İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz (İMEAK) Bölgeleri Deniz Ticaret Odası Merkez Yönetimi seçimlerinin ardından bugün, İMEAK DTO Yönetim Kurulu ve Organ Seçimleri yapılıyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın 2018-2022 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin belirleneceği seçimler, bugün gerçekleşiyor. 'Hepimizin Odası Hareketi' kurucularından Salih Zeki Çakır, kapalı oylamayla yapılan seçim sonucunda Deniz Ticaret Odası'nın yeni Meclis Başkanı seçildi. 

Geçtiğimiz hafta yeni başkanını seçen İMEAK Deniz Ticaret Odası, bugün gerçekleşen ilk Meclis toplantısında da yeni Meclis Başkanını seçti. En yaşlı üye sıfatıyla Yılmaz Ulusoy’un başkanlığını yaptığı ilk Meclis toplantısında üyeler arasında yapılan kapalı oylama sonucunda 114 oy alan Salih Zeki Çakır, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevine seçildi. Meclis Başkan Yardımcıları Arif Kenan Türkantos ve Emin Eminoğlu olurken, Katip Üyeliğini Serhat Barış Türkmen yapacak.

Meclis Başkanlığı seçiminin ardından değerlendirmelerde bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, “Türkiye denizcilik sektörü olarak, Türkiye’nin hedeflerine paralel olarak bizlerin de hedefleri çok büyük. Hedeflerimize ulaşmak için her an daha çok çalışmaya devam edeceğiz. Altını çizerek belirtmek istediğim en net mesajımız Birlik ve Beraberliktir. Meclis Başkanımız Salih Zeki Çakır’ı tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Hep beraber, birlik beraberlik ile Türkiye denizciliğini daha yukarı taşıyacağız” dedi.

8 Nisan'da gerçekleşen Deniz Ticaret Odası Merkez Yönetimi seçimlerinde, 48 meslek komitesinden mavi liste ile yarışan Tamer Kıran 32, beyaz liste ile yarışan Metin Kalkavan ise 16 meslek komitesi kazanmıştı. Mavi listeden 80, beyaz listeden ise 39 üye İMEAK DTO Meclisi'ne seçilmişti. Bugün yapılan seçimlerde ise, Deniz Ticaret Odası’nın yeni Yönetim Kurulu belirleniyor. 'Hepimizin Odası' hareketi kurucularından Salih Zeki Çakır, Deniz Ticaret Odası'nın yeni Meclis Başkanı seçildi. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası yeni Meclis Başkanı Çakır şunları kaydetti; 'Benden önce burada meclis başkanlığı görevini yürütenlere şükranlarımı sunuyorum, aramızda olmayanları da rahmetle anıyorum. Deniz Ticaret Odası'nın kuruluşundan bu yana emeği olan Cengiz Kaptanoğlu'na ayrıca teşekkür ediyorum.' 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim