Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğünün 5 Ağustos 2016 tarih ve E.56391 sayılı yazısından sonra, Liman Başkanlıklarına dilekçe veren çok sayıda tekne sahibi düzenlemenin hayata geçmesini bekliyor. Yıllardır kullandıkları teknelerinin bağlama kütüğüne kaydı olmadığı için zor anlar yaşadıklarını belirten tekne sahipleri, “Sahiplik belgesi ile bir defa mahsus olmak üzere teknelerimizin kayıt altına alınmasını istiyoruz” dediler.
“SAHİPLİK BELGESİ İLE KAYIT ALTINA ALINSIN”
Geçtiğimiz yıl teknelerin sahiplik belgesi ile kayıt altına alınacağı ve bu nedenle Liman Başkanlıklarına dilekçe verilmesinin istendiğini belirten tekne sahipleri, “ Geçen yıl dilekçe istediler verdik ama bu güne kadar ses seda yok. Sezon başlayacak ve yine mağdur olacağız. Teknemizi yasal yollardan aldık, yıllardır kullanıyoruz ama tekne ve motorun faturalarını kaybettik, şimdi ise bunlar olmadığı için bağlama kütüğüne kaydı yaptıramıyoruz. Ülke genelinde binlerce tekne bu durumda. Bakanlık bir defaya mahsus olmak üzere bu tür tekneler için sahiplik belgesi ile kayıt imkanı getirsin. Bu konuda zaten çalışma var ama acele edilsin.” dediler.
EDİRNE’DE YAKLAŞIK 250 TEKNE VAR
Edirne bölgesinde yaklaşık 250 teknenin bu durumda olduğunu belirten yetkililer, “ Bölgemizde Enez liman Başkanlığına bu konuda müracaat etmiş yaklaşık 250 tekne var. Bunların kayıt altına alınması gerekiyor. Bunun içinde Bakanlığın bir an önce karar vermesi gerekiyor. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz Darbe girişimi nedeni ile Sahil Güvenlik yeterli denetim yapmamıştı ama bu yıl denetimler artacak. Sadece Bağlama Kütüğü değil, Amatör Denizcilik Belgesi de gerekecek” dediler.
DENİZ HABER AJANSI































