• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 20 °C

Safetmade Marine'den güvenli yüzme alanı

Safetmade Marine'den güvenli yüzme alanı
SAFETMADE MARINE PRODUCT firması yeni ürünü ile tatil beldeleri ve tatilcilerin yüzünü güldürmeyi ve güvenli yüzme alanları yaratmayı hedefliyor.

Üretmiş olduğu test, depolama, taşıma amaçlı su balonları ve flexi tank, Hydrostatic Release Unit, Fall Preventer Device gibi ürünlerle ülkemizin ve dünyanın sayılı firmalarından biri olan ve İzmir’deki tesislerinde üretimini devam ettiren SAFETMADE MARINE PRODUCT firması yeni ürünü ile tatil beldeleri ve tatilcilerin yüzünü güldürmeyi ve güvenli yüzme alanları yaratmayı hedefliyor.

3 senedir üzerinde çalıştıkları ve SAFETBEACH (güvenli yüzme alanı) adını verdikleri yeni ürünleri ile özellikle son yıllarda global ısı değişimi nedeni ile meydana çıkan ve kuzeye doğru yayılarak devam eden denizdeki popülasyon değişimlerinin bir sonucu olan denizlerin kirlenmesi ve tehlikeli canlıların artması sonucunda oluşan can kayıpları ile yaralanmaları engellemek amacıyla kullanılacak ürünlerini piyasaya sunduklarını ve taleplerin hızla yerine getirildiği bildirildi.

Özellikle güney ve batı sahillerinin artan ısı nedeni ile tehlikeli balon balığı ve deniz anaları tarafından istila edilmesi üzerine geliştirilen ürün sadece bununla da sınırlı kalmayan birçok özelliğe sahip. Üç kısımdan oluşan SAFETBEACH sistemi su üstünde tutacak ve hava ile şişirilen bariyer, altında iplikten örme balık ağı ve zemine yapışması için galvaniz zincir ile sistemin sabit tutulması için tonoz kısımlarından oluşuyor.

Bariyer kısmı, müşteri taleplerine göre 20-35 cm çapında ve hem güneş hem de deniz suyuna karşı dayanıklı bir kumaştan yapılmakta. Onar metrelik bağımsız bölümlerin yine müşteri talebine göre ya denize dayanıklı alüminyum Z bağlantı ile ya da çift taraflı teflon/derlin gibi malzemelerle birbirine tutturulmasından oluşan bariyer bölümü her on metrelik bağımsız bölümünde üç bağımsız parça ile şişirilmesinden oluşmaktadır. Her bağımsız şişirilen bölüm kendi üzerinde bir adet doldurma/boşaltma valfi taşımaktadır. Her on metrelik bölümde yüzücülerin yoruldukları veya dinlenme ihtiyacı hissettikleri zamanda rahatlıkla tutunabilmeleri için özel yapılmış tutamaçlarla donatılmıştır. Bariyerler müşteri talebine göre logo ve firma isimleri ile süslenebilmektedir. Üzerlerinde gerekli uyarılar bulunmaktadır. Bariyer kısmı yüzeysel pislikler, tahta, sintine suları, atıklar gibi kirlilik yapıcı malzemelerin yüzme alanlarına girişini başarılı şekilde engellemektedir.

Ağ kısmı müşteri ihtiyacına göre değişik kalınlıklar ve göz aralığına sahip olabilmektedir. Ağ kısmı deniz içerisindeki yüzen canlılar ile naylon, poşet gibi malzemelerin yüzme alanlarına girişini engellemektedir. Özellikle son yıllar ciddi yaralanmalara sebep olan ve Akdeniz’e kıyısı olan sahil ülkelerinde turizmi olumsuz engelleyen balon balığı, zehirli deniz anası, vatoz gibi tehlikeli zararlıların yüzme alanına girişini engelleyici özelliği vardır. Ayrıca ağ kısmı psikolojik olarak insanlara güven hissi vermesi ve engelleyici özelliği nedeni ile değişik nedenlerle denize girmekten korkan veya tedirginlik duyan insanların da daha rahat denize girmesine imkan verecektir.

Galvanizden mamul zincir ise ağın deniz dibine yapışmasını sağlayarak deniz tabanından içeri girebilecek olası tehlikelilerin de girmesini engellemektedir. Özellikle deniz altından girebilecek yosun türlerine karşı da iyi bir güvenlik duvarı örmektedir.

SAFETBEACH aynı zamanda belirlenmiş güvenli yüzme alanlarına teknelerin, sürat motorlarının ve jet-ski gibi araçların girmesini de önlemektedir. Zira sahip olduğu bariyer hiçbir şekilde insanların yüzdüğü alana girememektedir. Bunun yanı sıra yüzücülerin de yanlışlık ve bilerek te olsa belirlenmiş yüzme alanlarının dışına çıkmayı önlemektedir. Bu hali ile SAFETBEACH yeteri kadar güvenli bir yüzme alanı meydana getirerek amacına hizmet etmektedir.

Bunların yanı sıra müşterilere değişik kolaylıklar ve kullanım sunacak opsiyenel ürünlerde önerilmektedir. Örneğin, gece bariyere çarpmaları engellemek ve alanı belirlemek amacı ile solar enerjili fenerler ve ağın yosun tutmasına karşı anti-fungal ilaçlama da bunlardan bazılarıdır. Opsiyonel ürünler hem ürünün daha güvenli hem de uzun ömürlü olması için elzem olmasa da gerekli şeylerdir.

Üç senedir üzerine çalışılan SAFETBEACH’in patent işlemleri için de başvuru yapılmış olup Halen devam etmektedir. Şu ana kadar uygulama yapılmış yerlerden ve özellikle de sahil işletmecilerinden çok olumlu tepkiler alan ürün ve uygulama daha yaygın bir biçimde kullanılacak görülmektedir.

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz SAFETBEACH satış sorumlusu Serdar BAL, tamamı kendi firmalarına ait ürünün özellikle sahil kesiminde turizm işletmelerine faydasının yadsınamayacak kadar çok olduğunu ve temiz, güvenilir yüzme alanlarının yaratılması için şu ana kadar dünyada üretilmiş en etkili ürün olduğunu söyledi. Birçok bileşenin ve el emeğinin bir araya geldiği SAFETBEACH’ın ülke turizmine de doğrudan katkısının olacağına inandığını söyleyen BAL, ürünün dikkatli ve doğru kullanılması ve bakımlarının yapılması koşuluyla uzun süre kullanılabilecek bir şekilde dizayn ettiklerinin de altını çizdi.

Uygulama yaptıkları yerlerdeki işletme ve turistlerin memnuniyetlerini gördüklerinde mutlu olduklarını söyleyen Serdar BAL, ürünlerinin emniyetli ve temiz bir yüzme alanı sağlamasının yanı sıra çocuklar içinde emniyetli bir oyun alanına dönüşmesi ile mutluluklarının daha da arttığını söyledi.

SAFETMADE şirketi genel müdürü Kaptan Ercan HACIFETTAHOĞLU ise, ürünün teknik özelliklerinin ve bileşenlerinin gerçekten sağlam ve uzun yıllar kullanılabilecek kadar iyi olduğunu belirterek, diğer yandan ticari anlamda bakıldığında da artıları olduğunu söyledi. SAFETBEACH üzerine her türlü resim, logo ve isim yazılabilecek bir ürün olması açısından da ticari ve reklama yönelik bir değeri vardır. Bu nedenle kendi tesisinin adını veya sponsorluğunu ön plana çıkarmak isteyen firmaların ve işletmelerinde uzun süreli ve masrafsız işine yarayabilecektir. Her türlü reklam çalışmasına uygun bir ürün olan SAFETBEACH gerçekten inanılmaz bir ticari ürün olma vasfına da sahiptir.

Firmanın ilk uygulamalarının yapıldığı Yalıkavak Belediyesi ve Belediye sınırları içerisindeki işletmelerin uygulamadan çok memnun olduğunu söyleyen Hacifettahoğlu, taleplere yetişmeye çalıştıklarını ve uygulamanın tüm ülke sahillerine hızla yayılacağına olan inancına güvendiğini söyledi.

3,1.20130610115315.jpg

3,2.20130610115327.jpg

3,4.20130610115348.jpg

Fotoğraf Galerisi için tıklayınız

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim