• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 20 °C

Sadri Şener'in yatına el konuldu

Sadri Şener'in yatına el konuldu
Bordum'da operasyon yapan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Trabzonspor Kulübü eski başkanı Sadri Şener'in 1.5 milyon dolarlık Amerikan bayraklı lüks yatına el koydu.
TMSF'den Bodrum'da büyük operasyon

Bordum'da operasyon yapan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri, Trabzonspor Kulübü eski başkanı Sadri Şener'in 1.5 milyon dolarlık Amerikan bayraklı lüks yatına el koydu.

Operasyonun, Trabzonlu işadamı Şener'in şirketlerinin, bankalara yaklaşık 3 milyon doları ana para 20 milyon YTL faiz borcu nedeniyle gerçekleştirildiği öğrenildi. TMSF yetkilileri, Cem Uzan'a ait katamaranın da, önümüzdeki günlerde 50 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkarılacağı belirtti.

Trabzonspor'a başkanlık yaptığı 1992- 93 döneminde 60 puan ile takımı 3'ncü, 93- 94 sezonunda da 59 puanla 3'ncü yapıp Başbakanlık Kupası'nı kazandıran Sadri Şener'e ait ABC Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sadri Şener Sanayi ve Ticaret A.Ş., Simge Turizm A.Ş., İndeks Sanayi Turizm A.Ş., Trakya İnşaat Sanayi A.Ş., Şener Turizm Yatırımları ve Sasek İthalat İhracat ve Pazarlama şirketlerinin, yüzde 80'i Yaşarbank olmak üzere İktisat, Toprak, Ege ve Kentbank'a toplan 3 milyon dolar ana para ve 20 milyon YTL faiz borcunun ödenmemesi nedeniyle haciz işlemi başlatıldı.

SİGORTA POLİÇE BELGELERİNE DAYANILDI

Bu sabah Bodrum'a gelen TMSF yetkilileri Şener'in Milta Marina'da demirli 24 metre uzunluğunda, sekiz metre genişliğinde, 6 kamaralı, saatte 17 mil hız yapabilen 1983 yapımı motoryatına el koydu. TMSF yetkilisi ve fonun avukatı Semih Karadeniz, Sadri Şener'in yaz aylarında kullandığı, zaman zaman eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz ve ANAP Lideri Erkan Mumcu ile birlikte mavi koylarda gezinti yaptığı, Amerika'nın Wilmington Limanı'na kayıtlı, kızı Zeynep Şener'e ait Zeyno Marine Limited Şirketi'ne kayıtlı görünen ‘Lord Byron‘ isimli lüks motoryatta haciz işlemini gerçekleştirdi. Yaklaşık 300 bin dolarlık yenileme çalışmalarının devam ettiği yatın kaptanı Hüseyin Anık'tan yatın belgelerini ve faturalarını alarak yata el koyduklarını belirten TMSF yetkilileri, Milta Marina A.Ş. yetkililerinden de yaklaşık 10 yıldır Bodrum'da bağlı olan yatın tüm dosya ve fatura ödemelerini aldı. Bazı yıllar, yatın sigorta poliçelerini Sadri Şener'in ödediğine, dolayısıyla yatın Şener'e ait olduğuna dair belgelere dayanılarak, el koyma işleminin yapıldığı ifade edildi.

VİLLALARI DA GÖZLEM ALTINDA

Fonun avukatı Semih Karadeniz, “Bu sabah yaptığımız yasal işlemde Sadri Şener Grubu'nun borçlarından dolayı TMSF tarafından 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun hükümleri gereğince Lord Bayron isimli yabancı yatı haczettik” dedi. TMSF'nin Bodrum, Turgutreis ve Yalıkavak'taki marinalarda Şener'e ait başka bir tekne olabileceği iddiaları üzerine inceleme başlattığı da kaydedildi. TMSF'nin, işadamı Sadri Şener'in Bodrum Torba'da yaptırdığı Sadri Şener Sitesi'ndeki villaları, Manastır Otel ve balık çiftliklerini de gözlem altına aldığı ve inceleme başlattığı belirtildi.

TMSF yetkilileri yatın 10 yıldan bu yana marinada olmasına rağmen, Amerikan bayraklı olması nedeniyle fark edilmediğini belirtti. TMSF Satış Dairesi Başkanı Fethi Çalık “Batık bankalara olan şirket ve kredi borçlarından dolayı Sadri Şener ile uzun zamandır anlaşmaya çalışıyoruz ama bunu çeşitli nedenlerle bir türlü gerçekleştiremedik. Bu nedenle de mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Araştırmalarımızda tekneyi bularak haciz işlemi başlattık. Tekne yediemine teslim edilecek” dedi.

UZANLARIN KATAMARANI DA SATILACAK

Öte yandan Genç Parti Lideri Cem Uzan ve Hakan Uzan'ın yaz aylarında Bodrum'da sportif amaçlı kullandıkları ve halen TMSF tarafından Yalıkavak Port Bodrum Marina'da yedieminde tutulan 200 bin dolarlık ‘CAT' isimli lüks katamaranın bu hafta içerisinde açık arttırma ile satışa çıkarılacağı belirtildi. 16 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde ve 30 metrelik direğe sahip George Town adalarına kayıtlı katamaranın 50 bin dolarda açık arttırmaya çıkarılacağı belirtildi. Cem Uzan'ın katamaranın Kevin Costner'ın çevirdiği, ‘Su Dünyası' isimli filmde kullanıldığı da kaydedildi.
Kaynak:Yaşar ANTER- Mustafa SARIİPEK/BODRUM DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim