• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 21 °C

Sabri Ülker Çevre Ödülü, Hydromx Enerji Tasarrufu Projesi'nin oldu

Sabri Ülker Çevre Ödülü, Hydromx Enerji Tasarrufu Projesi'nin oldu
Yıldız Holding’in kurucusu Sabri Ülker adına TURMEPA işbirliği ile düzenlenen Sabri Ülker Çevre Ödülü’nün üçüncüsü Hydromx Enerji Tasarruf Projesi’ne verildi.

Kazanımlarını toplumla paylaşma ve sürdürülebilir üretim konusunda çalışmalar yapan Yıldız Holding'in, DenizTemiz Derneği ve TURMEPA işbirliğiyle yürüttüğü Sabri Ülker Çevre Ödülü'nün üçüncüsü sahibini buldu. Başvuru kriterlerini yerine getiren 274 proje arasından enerji tasarruf sıvısı olan ve ısı aktarımını geliştirmek için Nano-Termo teknolojisini kullanan Hydromx Enerji Tasarruf Projesi ödülü kazandı.

Hydromx ileri teknoloji kullanılarak geliştirilen bir nanolikid olan Hydromx, enerji tüketimi ve karbon salımında yüzde 35 azalma sağlıyor. Sabri Ülker Çevre Ödülü, dün (23 Mart 2016 tarihinde) düzenlenen bir törenle sahibine takdim edildi. Ödül platformu, sürdürülebilir çevre, su ve tarım gibi alanlarda uygulanabilir proje üreten birey ve kurumları teşvik etmek amacıyla ilk olarak 2013 yılında başlatılmıştı.

Ödül töreninde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, ödülü gelenekselleştirerek çevre, su ve tarım gibi alanlarda proje üretenleri ödüllendirmeye devam edeceklerini belirterek "Bu amacımızda en önemli yol göstericimiz Sabri Ülker. O'nun 'Topraklarımıza, sularımıza, çevremize sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır' sözü bize ışık tutuyor. Sabri Bey, TEMA'nın kurucularından biriydi. Şimdi bizler sivil toplum kuruluşlarına üye olarak ve ortak projeler geliştirerek vatanımıza hizmet etme geleneğini sürdürüyoruz. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2012 yılında kentleşme oranı yüzde 78 oldu. Sanayileşme ile birlikte son 30 yıldaki hızlı nüfus artışı ve çarpık kentleşmenin olumsuz etkileri kentlerde yaşayanların yaşam kalitelerini düşürüyor ve doğa ile olan bağlarını kısıtlıyor. Ödüle başvuran projelerin, ülkemiz insanının yaşam kalitesini ve doğal yaşam kaynaklarının verimini yükseltmeye katkıda bulunuyor olmasını istiyoruz. Ödülü kazanan projemiz, hepimizin gündeminde giderek yerini artıran enerji ve karbon salımı konusunda" şeklinde konuştu.

Enerji konusunun önümüzdeki dönemde daha fazla önem kazanacağına dikkat çeken Ali Ülker, bu sebeple Sabri Ülker Çevre Ödülü'nün enerji alanında çalışma yapan bir girişimciye verildiğini söyledi. Sabri Ülker'in kendilerine bıraktığı en büyük mirasın 'israfsız şirket' kültürü olduğuna işaret eden Ülker şunları söyledi: "Enerjiye her zaman ihtiyacımız var ve kentleşme ile birlikte temiz enerji kaynaklarına ihtiyaç artıyor. Artık kullandığımız temiz enerjiyi daha bilinçli ve az kullanmak büyük önem arz ediyor. Sabri Bey'in bize bıraktığı en büyük miraslardan biri israfsız şirket kültürü… Unun gramını, suyun damlasını ve insanın emeğini israf etmeyen bir şirket kültürü oluşturmuştu, şimdi biz yönetim kurulu başkanımızdan başlayarak herkes bu kültürün gönüllü uygulayıcısı ve takipçisi. Bu kültür üzerine inşa ettiğimiz sürdürülebilirlik çalışmaları ile son 5 yılda holding içinde karbon salımını 117 bin 750 ton azalttık. Lojistik kaynaklı karbon salımını son 3 yılda yüzde 16 azalttık. 2024'e kadar salım artışı olmadan büyümeyi hedefliyoruz". 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim