• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Rhea Trawler36 Paris Boat Show'da

Rhea Trawler36 Paris Boat Show'da
Borusan Marine, ilk etapta görücüye çıkardığı Rhea Trawler 43, 47, 57 ve 67 modellerinin ardından Trawler 36’nın üretiminede başladı.

2012 Haziran ayı itibarı ile Borusan Mühendislik bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan Borusan Marine, ilk etapta görücüye çıkardığı Rhea Trawler 43, 47, 57 ve 67 modellerinin ardından Trawler 36’nın üretiminede başladı. 2013'te 30 adet üretimi planlanan TR 36 modelinin üretilen ilk örneği Paris Boat Show'da sergileniyor

Ünlü Fransız yat şirketi Rhea’nın Trawler serisi ile üretime başlayan Borusan Marine, diğer Trawlerlara nazaran en ufak Trawler modeli olan TR 36’nın ilk üretimini tamamlayarak Paris Boat Show 2012’de sergilenmek üzere Fransa’ya gönderdi. Seri üretim için yapılandırılan TR 36, Fransa’nın ardından 19-27 Şubat’ta Almanya’da Dusseldorf Boat Show’da ve 15-24 Şubat’ta Türkiye’de CNR İstanbul Boat Show’da gösterime sunulacak.

TR 36 modeli ile müşterilerin karşısına daha modern ve kompakt bir iç tasarım ile çıktıklarını belirten Borusan Mühendislik Genel Müdürü Sinan Yükeb, TR 36 modeli hakkında şöyle konuştu:

“İnşaa ettiğimiz modellerde, Trawler serisinin diğer modellerinde olduğu gibi donanım farklılıkları, müşterilere özel olarak sunuluyor. Kişiye özel donanımların ve değişik iç tasarımların sunulduğu bu projede, mobilyalar modern, keskin hatlar ve açık renk meşe kullanılarak tasarlandı. Zemin, daha koyu renkte ve kontrast yaratacak şekilde değişik egzotik ağaçlardan yapılandırılabiliyor. Yüksek tank kapasiteleri, modüler ve modern bir yaşam sunan mimari yapısı 36 feet Rhea Trawler’ı, hem günü birlik seyirler hem de konforlu ve son derece güvenli uzun yol seyirleri için, rakiplerinden farklılaştırıyor.”

36 feet Trawler neredeyse diğer Trawlerlar kadar büyük bir yaşam alanı sunuyor

TR 36 projesi, Trawler modellerinin en ufağı olsa bile, neredeyse diğer Trawlerlar kadar büyük yaşam alanları sunuyor. Geniş ve konforlu Flybridge, tamamen açılabilen arka ayna ve genişleyebilen havuzluk, klasik ve konforlu güverte donanımı, iç kısımda, lüks bir salon ve kaptan köşkü ile buluşuyor.

Mutfak arka havuzluğa, tavana katlanabilir bir panel sistemi ile açılırken, aynı zamanda iç oturma grubu için ergonomik bir kullanım sunuyor. Geniş yan yollar, yan kapılar ve yan yollara açılabilen sürgülü kapılar gibi Rhea Trawler detaylarını bu teknede de bulmak mümkün.

TR 36 ile güvenli ve konforlu deniz seyirleri

Çift motorlu olarak yapılandırılan bu projede, güvenli ve konforlu deniz seyirleri için en ufak detaylar itina ile ele alınmış. Gövde altı, koruyucu ve stabil bir seyir için yapılandırılan monolitik çift salma, paslanmaz gövde altı koruyucu detaylar bunlardan bazıları. İçeride ise ön tarafta yer alan ana kabin, sancak tarafta çift yataklı misafir kabini ve iskelede geniş bir banyo yer alıyor.  Taklit edilemez Rhea Trawler detaylarının yer aldığı, Fransız ve Türk mühendisliğinin eseri TR 36’nın başlangıç olarak belirlenen fiyatı 250.000 Euro.
 
Borusan Marine yeni projeler için hazırlanıyor

Borusan Mühendislik Genel Müdürü Sinan Yükeb, seri üretim yapılacak TR 36 modelinin pazarlama çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi:  "Paris fuarı için ürettiğimiz 36 feet Trawler projemiz geçen hafta Fransa’ya gönderildi. Yılsonuna kadar yurt dışına bir 36 feet Trawler daha ihraç edeceğiz. 2013 yılında ise yaklaşık 20 adet 36 feet Trawler projemizi sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz.  2013 yılında RheaTrawler serisinin yanı sıra, müşterilerimize farklı ve özel tasarım projeler sunmayı hedefliyoruz. Değişik üretim serileri konusundaki çalışmalarımız Fransız Arcoa-Rhea grubu ve farklı markalar ile devam ediyor. Deniz tutkunlarına tamamen yeni teknolojilere dayanan, yeni ürünler sunmaya devam edeceğiz.”

RT 36’nın teknik özellikleri

Uzunluk: 11,30 m
Gövde uzunluğu: 10,80 m
Genişlik: 4,10 m
Hafif donanımlı ağırlık: 9 000 Kg
Tam donanımlı ağırlık: 12 000 Kg
Su çekimi: 1,00 m
Yakıt kapasitesi: 1000 Lt
Su kapasitesi: 500 Lt
Motor gücü: 2 x 225 beygir (std)
Mimarlar: Mortain - Mavrikios – Chabaud
Sertifika: CE - B

trawler_36_tekne.jpg

trawler36.jpg

trawler__36.jpg

 

trawler36..jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim