• BIST 12433.5
  • Altın 6312.69
  • Dolar 44.3556
  • Euro 51.477
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 12 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 9 °C

Rekabet Kurulu ceza yağdırdı… Balıkçı uzlaşma istedi

Rekabet Kurulu ceza yağdırdı… Balıkçı uzlaşma istedi
Rekabeti bozduğu gerekçesiyle İzmir ve Muğla'daki çok sayıda kültür balıkçılığı üretici şirkete milyonlarca liralık ceza kesen Rekabet Kurulu'nda sektörden uzlaşma çağrısı geldi.

Rekabet Kurumu’nun İzmir ve Muğla’da faaliyet gösteren kültür balığı yetiştiricileri hakkında geçtiğimiz yıl rekabeti engelleyici, kısıtlayıcı veya bozucu anlaşma içinde oldukları gerekçesiyle başlattığı soruşturmada çok sayıda firmaya milyonlarca liralık ceza verilirken, su ürünleri şirketlerinden uzlaşma yanıtı geldi.

Tek Referansın haberine göre İzmir'deki çiftliklerinde çipura ve levrek yetiştiriciliği yapan, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Şemsi Kavalar’a ait Özsu Balık Üretim A.Ş. şirketine uzlaşma yöntemi ile 8 milyon 115 bin TL idari para cezası kesen Rekabet Kurumu, firmaya itiraz için 15 gün süre vermişti.

İzmir Urla'da bulunan tesislerinde üretim yapan Özsu Balık, soruşturma çerçevesinde Rekabet Kurulu ile yürütülen görüşmeler neticesinde uzlaşma yolunun tercih edilmesine ve uzlaşma sürecinin kabul edilmesine karar verildiğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, “Uzlaşma sürecinin tamamlanmasına ve Rekabet Kurulu'nun nihai kararına bağlı olarak süreç sonuçlanacak olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

Uzlaşma sağlanması durumunda şirketin ödeyeceği idare cezaya yüzde 10 ile yüzde 25 arasında indirim uygulanıyor. Dolayısıyla şirket, kendisine tebliğ edilen 8,1 milyon TL'lik cezayı ödeyecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim