• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Pendik'te liman kavgası büyüyor

Pendik'te liman kavgası büyüyor
'Güzelyalı sakinleri' imzasıyla, Pendik Ro-Ro limanı aleyhine verilen gazete ilanının, liman işletmesine rakip nakliyeciler derneğince verildiği iddia edildi.
LİMAN KAVGASI "ÇEVREYİ" KARIŞTIRDI

'Güzelyalı sakinleri' imzasıyla, Pendik Ro-Ro limanı aleyhine verilen gazete ilanının, liman işletmesine rakip nakliyeciler derneğince verildiği iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde bir gazeteye, 'Güzelyalı Sakinleri' adına verilen 'İkinci gökkafes skandalına hayır!' başlıklı ilanla gündeme gelen Pendik Güzelyalı'daki Ro-Ro limanı bir anda ateşli tartışmaların merkezi haline geldi. Ancak tartışma, şubat ayında faaliyete geçecek limanın çevreye vereceği muhtemel zararlar kadar, ilanı verenin kimliği üzerinde de yoğunlaşıyor. Bölge sakinlerinin hemen hepsi limandan şikayetçi ama henüz ilanı 'üstlenen' olmadı. Öte yandan tartışmanın taraflarından, U.N. Ro- Ro İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Solakoğlu ise, ilanın Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)tarafından verildiğini iddia ederken, UND İcra Kurulu Başkanı Cahit Soysal bu iddiaları kesin bir dille yalanladı.

'ŞİKAYET EDEN OLMADI'
U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cüneyt Solakoğlu, gazetede çıkan ilanın kesinlikle Güzelyalı halkına ait olmadığını ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından verildiğini iddia ediyor. Solakoğlu sözlerine şöyle devam ediyor: "Bu ilanın arkasında Uluslararası Nakliyeciler Derneği var. İnsanlar rahatsız olabilirler ama niçin ceplerinden para verip de yarım sayfa ilan versinler ki? Bize bugüne kadar Güzelyalı halkından hiç kimse şikayet gelmedi. Bu ilanın Çetin Nuhoğlu başkanlığındaki UND tarafından verildiğini düşünüyorum çünkü Türkiye'nin medar-ı iftiharı bu liman açıldığında ve 500 milyon dolarlık bu filo buraya yanaşmaya başladığında Haydarpaşa Limanı boşalacak. Bu liman kalktığı zaman Erenköy'deki tashih sahasında artık bizim araçlarımız toplanmayacak, dolayısıyla da UND mazot satamayacağı için yılda iki buçuk milyon dolar para kazanamayacak. İşte bu yüzden bu ilanı veriyorlar."

'TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ'
Bölgenin eskiden hurdalık olduğunu da ifade eden Solakoğlu, "Yüzde yüzyasal yollarla çalışıyoruz ama daha önce de çok fazla engelle karışlaştık. Bir camı kırmak için bir taş bir de serseri kafi ama camı yapmak için fabrika lazım" diye konuştu. UND İcra Kurulu Başkanı Cahit Soysal'ın, iddialar karşısındaki tepkisi ise oldukça sert oldu. Soysal, gerekirse tazminat davası açabileceklerini vurgulayarak, "Onlara böyle bir tepkimiz olsa, konferanslarda, yazılarda gösteririz, böyle değil. Biz gazetelere 'Avrupa Birliği'ne girmeliyiz' diye ilan veriyoruz. Bu demeç çok çirkin" dedi.
Kaynak:Sabah Gazetesi
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim