• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 27 °C
  • Çanakkale 21 °C

Pelikan Shipbroker şirketinden duyuru

Pelikan Shipbroker şirketinden duyuru
Deniz Ticaret Odası Meclisinin "UYARI CEZASI" verdiği Pelikan Shipbrokers firması Kamuoyuna konu ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklama aynen şöyle;

PELİKAN SHIPBROKERS ŞİRKETİNİN AÇIKLAMASI

Deniz Ticaret Odası Meclisinin "UYARI CEZASI" verdiği Pelikan Shipbrokers firması Kamuoyuna konu ile ilgili açıklamada bulundu.

DenizHaber Ajansı tarafların cevap hakları olduğunu düşünerek Pelikan SHIPBROKERS şirketinin kamuoyuna yaptığı açıklamayı aynen yayınlıyoruz.Açıklama şöyle;

PELİKAN SHIPBROKERS'DAN KAMUOYUNA DUYURU

Deniz Ticaret Odasinin 'uyarı cezası' kararını hayretle ve üzülerek aldık.. Bu haksız uyarı cezasının tamamen yanlış anlaşılma sonucu olduğunu düşünüyoruz.

Bahse konu yazımızdaki QUOTE/UNQUOTE arasındaki metin (yani başka bir yazıdan alıntı yapıldığı anlaşılacak şekilde), orada da belirttiğimiz gibi, bize, dünyanın en büyük tanker armatör / operatörlerinden birinden gelmiştir.

Türkiye'de inşa edilmekte olan bir tankerin kendilerine satışına aracılık etmiştik. Gemi inceleme koşuluna vabeste satış kontratları imzalandı ve de alıcı firma yetkilileri gemiyi incelemek üzere Türkiye'ye geldi. Ancak anlaşmayı inspection'da düşürerek gemiyi almaktan vazgeçti. Bunun üzerine de Türkiye'de yapılan gemilerin eksikliklerini bildiren bir yazıyı bize gönderdi...

Ekmeğini bu piyasadan kazanan bir firma olarak, Türk Gemi İnşa Sanayi hakkındaki bu yazıyı, Türkiye'de gemi inşa eden Türk armatörlerine ve de Türk Tersanelerine bildirmeyi bir görev bildik. Aşağı yukarı 70 tane yeni gemi inşasıyla uğraşan ve ilgilenen Türk firmasına bu bilgiyi gönderdik ve de bu firmaların birçoğu bize telefon açıp teşekkür etti. Nitekim bu firmaların birçoğu tanker inşasına başlamadan evvel bizimle temasa geçip ne büyüklükte ve de ne özelliklerde gemi inşa etsek, satış sırasında avantaj sağlarız' diye bize danışan firmalardır.

Bahse konu yazı yukarıda da belirttiğimiz gibi bizim tarafımızdan yazılmış bir yazı değildir. Firmamızın aracılık yaptığı bir satışta, satışı düşüren yabancı alıcı tarafından yollanan ve o yabancı armatörün tespitlerinden oluşan bir yazıdır. Bizde bunu, iyi niyetle, yabancı bir armatörün neler düşündüğünün bilinmesi ve varsa alınabilecek önlemlerin alınması açısından buradaki tersanelerimize ve dostlarımıza bildirdik.

Deniz Ticaret Odasi bizden konuyla alakalı yazılı açıklama istediğinde de NOTER YOLUYLA 17 HAZİRAN tarihinde bu şekilde açıklamayı kendilerine de bildirdik.  Satış amaçlı gemi yapan yatırımcıların, alıcıların ne tür teknik detaylara önem verdiğini iyi bilmesi gerektiğini ve bunları değerlendirerek hareket etmelerinin doğru olacagını düşündüğümüz için, bu tür bilgileri buradaki Türk yatırımcılarimiz ve tersanelerimizle paylaşmamızın dogru olacağını düşündük.

Bizler iyi niyetle gemi inşaa sanayini uyarmak ve bilgilendirmek isterken, karşı karşıya kaldığımız durum şaşkınlık vericidir. Piyasayı bilgilendirmek istememizden dolayı cezalandırılmak istenmemiz de ayrıca vahimdir.

Bu vahametin bir an önce düzeltilmesini Haziran ayinda Deniz Ticaret Odasindan rica ettik. Bu yazımızı takiben DTO'dan, açıklamalarımızı yetersiz bulduklarını bildiren ve de bizi 14 Temmuzda toplantılarına davet eden bir yazı aldık ancak bu yazı bize noter yoluyla gonderilmesine ragmen 25 Temmuz tarihinde ulasti. Yani bizi davet ettikleri toplantı tarihten 9 gun sonra... Biz hemen ertesi gun (yani 26 Temmuz'da) orada sordukları diger sorulara da cevap veren ve de yaziyi gec aldigimizi bildiren bir yaziyi noter yoluyla, elden ve faxla kendilerine ulastirdik.. 4 Ağustos'ta yapılan toplantılarında bize uyarı cezası vermeye karar vermişler...  Denizhaber Ajansı'nın kendilerinin verdigi beyanata gore Pelikan DTO'nun açtığı soruşturmaya CEVAPSIZ KALMIŞMIŞ...

Yukardaki açıklamaların tamamı kendilerine NOTER YOLUYLA yapılmıştır Haziran ve Temmuz aylarında iki ayrı yazıyla yapılmıştır.... Buradaki yazıyı sadece ve sadece piyasayı bilgilendirmek için yazıyoruz çünkü konuyla alakalı olarak sürekli olarak bir sürü tersane ve de armatörden telefonlar alıyoruz... 'Sizin arkanızdan bir işler çeviriyorlar, ilgilenin' diyorlar...Bizi piyasada herkes tanıyor ve de bizim Türk Denizcilik sektorüne ve de Gemi İnşa Sanayine katkılarımızı herkes biliyor. Biz sadece ve sadece kendimizle rekabet eden bir firmayız ve de her günümüzün bir önceki güne göre daha iyi olmasını hedefliyoruz.. 

Mesleğe bu şekilde bakışımız bizi tüm dünyada tanınan ve güvenilen bir firma yapmıştır....Yukardaki olayların gelişiminden, firmamızın içine düşürülmeye çalışıldığı mağduriyete sebep olanların iyi niyetli olduklarını malesef düşünemiyoruz.

Saygılarımızla,

Pelikan Denizcilik ve Tic. Ltd

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim