• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Muğla'da Mavi Bayrak sayısı 97'e yükseldi

Muğla'da Mavi Bayrak sayısı 97'e yükseldi
Uluslar arası Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen ve Türkiye'de Çevre eğitim Vakfı tarafından yürütülen Mavi Bayrak alan plaj, marina ve yatlar açıklandı.

Uluslar arası Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen ve Türkiye'de Çevre eğitim Vakfı tarafından yürütülen Mavi Bayrak alan plaj, marina ve yatlar açıklandı.

Muğla'da mavi bayrak alan plaj sayısı bir önceki yıla göre 8 artarak 84'e ulaştı. 7 Marina ve 6 da yat mavi bayrak alarak Muğla'daki mavi bayrak sayısı 97 oldu.

Muğla 2013 yılında 84 plaj, 7 marina ve 6 yat ile bir yıl boyunca toplamda 97 Mavi Bayrak dalgalandırmaya hak kazandı. Bir yıl boyunca plaj, marina ve yatlarda asılı kalacak Mavi Bayrak alabilmek için plajlarda, çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve güvenlik ve hizmetler başlığı altında 32 kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. Marinalarda ise, deniz suyu kalitesi, çevre yönetimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi ve güvenlik-hizmetler başlığı altında 24 kriter gerekirken, yatlarda ise gezi tekneleri yönetmeliği, atık takip formu, denize elverişlilik belgesi, sintine ve pissu tankları düzenli olarak marina veya başka bir toplama merkezine çektirilmeli ve bu işlemin yapıldığı belgelendirme gibi 19 kriter yer alıyor.

MAVİ BAYRAK ALAN PLAJLAR

BODRUM: Samara Hotel, Kempinski Barbaros Bay, Bodrum Holiday Resort&Ersan Resort&Spa, Delta Beach Resort, Kervansaray, Yelken Otel, Ambrosia Hotel, Hekimköy Tatil Sitesi, Voyage Türkbükü, Clmup Flipper, Ortakent Light House Otel, Magiclife Bodrum, Clup Armonia Bodrum Evleri, Kadıkalesi Resort, Aktur Dorua ve Aktur Mavi Plaj, Aktur Bitez, Sea Garden-1, Aska Otel, Taşkule Otel, Yalıkavak Halk Plajı, Gündoğan Halk Plajı, Turgutreis Günbatımı Plajı, Işıl Club Bodrum, Vogue Hotel, Clup İsis, Bodrum Park Resort, Noa Bodrum Beach Clup, Latanya BeachResort Hotel, Scala Fink Beach, Seaa Garden-II, Wow Bodrum Resort, Ortakent Halk Plajı, Kefaluka Resort Otel, La Blanche Resort, Kumbahçe Halk Plajı, Castus Fleur Beach Club, Castus Mirage Family Clup, Hotel Golden Age, Xuma Beach Club, Forever Club, Çayıraltı Halk Plajı, Gümüşlük Bölme Halk Plajı, Palmalife Resort&Spa, Bitez Halk Plajı, Armonia Holiday Village, Club Blue Dreams, Xanadu Island, Palmiye Tatil Köyü, Green Beach Resort Club, Yasmin Bodrum Resort, Royal Asarlık Beach, Higlight Hotel, Baia Bodrum Hotel, Billurkent Devremülk Villaları, Taşlık Plajı, Kumluk Plajı, Aktur Tatil Sitesi, Aktur Kamping, Hastanealtı Plajı, Kumburnu Halk Plajı, Club Hatel Meri, Hillside Beach Club.

FETHİYE: Noa Beach Club Suncity,Blue Point Beach, Lykia World Ölüdeniz, Majesty Club Tuana Park, Belceğiz Halk Plajı.

MARMARİS: Marmaris Halk Plajı, Grand Yazıcı Mares, Angel's Peninsula Hotel, Maris Beach, Chateau DEville Otel, Munamar Hotel, Turunç Halk Plajı, Poseidon Hotel, Maritim Otel Grand Azur, Marmaris Halk Plajı, Grand Yazıcı Marmaris Palace, Fantasia Hotel, Martı La Parla, Pamucak Halk Plajı, Green Platan, D-Hotel Maris The Bay Plajı, Palmetto Resort Hotel, Palmetto Beach Hotel, Grand Yazıcı Turban, Aqua Otel, Martı Resort, Turunç Otel, Magiclife Marmaris, Club Mistral Martı Marina Halk Plajı.

ORTACA: Club Seno, Magiclife Sarıgerme, SARÇED Plajı, İberotel Sarıgerme Park, Robinson Club Sarıgerme Park,

MARİNALAR

BODRUM: Doğuş Turgutreis Marina, Milta Bodrum Marina, Palmarina Bodrum.

FETHİYE: Doğuş Marina Göcek, Ece Marina Fethiye

MARMARİS: Martı Marina, Netsel Marmaris Marina

MAVİ BAYRAKLI YATLAR

Bodrum'dan Be Relax, Palmalife, Let It Be M, Baki ve Fontana, Fethiye'den ise Kayhan Kaptan yatları Mavi Bayrak ödülü aldı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim