• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Muğla'da gemi inşa sanayi teşvik edilecek

Muğla'da gemi inşa sanayi teşvik edilecek
Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar üzerinde, tersane, tekne imal ve çekek yeri ve diğer kıyı yapıları yatırımı yapılması amacıyla kullanım izni verilenlere büyük kolaylıklar getirildi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın başkanlığında toplanan Plan ve Bütçe Alt Komisyonunda önemli kararlar alındı.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmek üzere kurulan Plan ve Bütçe Alt Komisyonuna başkan seçildi.

Tasarı ile çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmak suretiyle, Hazine Müsteşarlığına, varlık kiralama şirketlerine ve bu şirketler tarafından ihraç edilen kira sertifikalarına, üst fonlara kaynak sağlanmasına, Çalışanları Tasarrufa Teşvik Hesabına, Ulusal Fona, sigortacılığa, kamu iktisadi teşekküllerine ilişkin düzenlemeler ve değişiklikler öngörülüyor.

Ali Boğa, tasarının toplam 54 maddeden oluştuğunu ve uygulamada çıkan aksaklıkları gidermeye yönelik çalışmalarla birlikte önemli değişiklikler de getireceğini ifade etti. Özellikle Muğla bölgesini yakından ilgilendiren bir değişikliğin de söz konusu olduğunu ifade eden Ali Boğa, Hazine özel mülkiyetindeki veya devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar üzerinde, tersane, tekne imal ve çekek yeri ve diğer kıyı yapıları yatırımı yapılması amacıyla kullanım izni verilenlere büyük kolaylıklar getirildiğini, bürokrasinin azaltıldığını ve teşvikler getirildiğini kaydetti.
 
Tersanecilik, tekne imal ve çekek yeri sektörünün içinde bulunduğu genel durumu, yatırım ve alt yapı maliyetlerinin yüksekliği, uluslararası rekabet gücünün artırılması ve sektörün desteklenmesine yönelik bir dizi uygulamalar getireceklerini söyleyen Ali Boğa, hasılat paylarının binde bire düşürüldüğü ve irtifak hakkı ve kullanma izin bedelinin alınmayacağını müjdeledi.
 
Düzenleme ile bu çerçevede yapılacak işlemler harçlar kanununa da tabi tutulmayacak.

www.denizhaber.net

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
DÜRÜST
19 Mart 2013 Salı 08:57
YER KALMAYACAK
HİÇ TASVİP ETTİĞİM BİR UYGULAMA DEĞİL BİR ARAZİNİN BİR BEDELİ OLUR BU ARAZİLER KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL KAMUNUN O HALDE KAMUNUN ARAZİLERİNİN DE BİR BEDELİ OLUR VE BU ALINAN BEDEL KAMUNUN HİZMETİNE KULLANILIR. KİMSE BABASININ MALINI DAĞİTMIYOR. ONEDENLE BU TÜR UYGULAMALARDA DİKKAT EDİLMELİ VEBAL VARDIR.DAHA DÜNE KADAR İRTİFAK HAKKI BEDELİ/KULLANMA İZNİ BEDELİ ÖDEYENLKER ENAYİMİDİRLER EŞİTLİK VE ADALETEN UZAK BİR UYGULAMA KİMSEYİ KANDIRMASINLAR
212.174.131.15
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim