Mediterranean Shipping Co (MSC), Afrika'nın en hızlı büyüyen konteyner destinasyonlarından biri olan Fas'ta yeni bir terminale yatırım yapmak üzere rakip şirket CMA CGM'ye katıldı.
Marsa Fas Limanı, MSC'nin Terminal Investment Limited (TiL) şirketiyle anlaşma imzalayarak, İsviçreli gemiye Nador West Akdeniz'deki terminalde bir hisse eksi %50 azınlık hissesi verdi.
Geçtiğimiz ekim ayında CMA CGM, ülkenin en kuzeydoğusundaki yeni geliştirme projesinin diğer yarısını devralmak için anlaşma imzaladı. Bu tesis, tam donanımlı olduğunda 1,2 milyon TEU kapasiteye sahip olacak.
Alphaliner analistleri, "Neredeyse tamamen inşa edilmiş olan ve bugün Akdeniz'in en büyük konteyner terminali olan Tanger Akdeniz limanında şu anda dört konteyner terminali faaliyette olan Fas, 250 km doğuda ikinci bir Batı Akdeniz merkezi olarak Nador Batı Akdeniz limanını kullanarak Tanger'in başarı hikayesini tekrarlamaya çalışıyor" yorumunu yaptı.
Limanda ileride daha küçük bir konteyner terminalinin daha açılması planlanıyor.
DENİZ HABER AJANSI