• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Misina ağlarıyla balık avlama artık yasak

Misina ağlarıyla balık avlama artık yasak
Misina ağlarıyla balık avlamanın yasaklandığı bildirildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı açıklamada, misina ağının balıklar tarafından daha az görüldüğü için diğer ağlara göre üstünlük sağladığını söyledi.

Misina ağlarıyla balık avlamanın yasaklandığı bildirildi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı açıklamada, misina ağının balıklar tarafından daha az görüldüğü için diğer ağlara göre üstünlük sağladığını söyledi.

Buna rağmen misina ağlarının çabuk parçalanıp koptuğunu ifade eden Kayacan, şöyle devam etti:

"Bakanlığımızın 1 Eylül 2012-31 Ağustos 2016 tarihleri arasında geçerli olan 2012/65 numaralı 'Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'in 45. maddesinin 7. fıkrasında 'su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaklanmıştır. Bu ağların, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek (kayıklar ve küçük gemilerin kıyıya çekildiği yer) yerlerinde bulundurulması yasaktır' denilmektedir. Bu durum hakkında ilimiz merkezinde faaliyet gösteren av malzemeleri satıcıları gezilerek bilgilendirme yapılmıştır. Konuya ilişkin denetimler avlak sahasında devam etmektedir."

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CİNAKOP
12 Ekim 2012 Cuma 11:12
KİTAPLARDAMI YASAKLANDI HALA...NEREDE..
TÜM KAYIK ÇEKEK BARINAKLARA GİTTİNİZMİ HİÇ,BAKTINIZMI Hİ...NE AĞI KULLANDIKLARINI...BURDA EN BÜYÜK SORUMLULUK BU KAYIK ÇEKEK YERLERİNDEKİ KOOPERATİF BAŞKANLARI DIR...SAHİL GÜVENLİK DİR....SU ÜRÜNLERİ YETKİLİLERİDİR...OTURDUĞUNUZ YERDE KONTROL EDİYORSUNUZ YASAK TABİ....İNSAN OĞLU ÇIKIN DIŞARI KABUĞUNUZDAN BAKMAYIN KİTAPLARINIZA....%50 MİSİNA AĞLARI KULLANILMAKTA HALA......HAAA BİRDE DİP BALIĞIMIZ VAR MEZGİT..İŞARET PARMAĞINIZ KADAR BEBELERİMİZİ YAVRULARIMIZI,SİZİN TABİRİNİZLE SERPME İLE 30 40 KULACA BIRAKIP EN GENİŞLİĞİ KADAR TORUN İÇİNE GİRMEKTE VE ONLARI YOK ETMEKTE KALMAYIP KATLETMEKTESİNİZ...BU BEBELERİMİZİN YAVRULARIMIZIN ÇOĞUNU %80 NİNİ DENİZE DÖKMEKTESİNİZ....BAZILARI DA KAYIK ÇEKEK YERLERİNE GETİRİP DIŞARIYA PAZARLAMAKTA
....BAKIN SATIŞ YAPAN BALIK TABLALARINDA YA İŞARET PARMAĞINIZ BOYUNDA TONLARCA BEBE YAVRU MEZGİTLER.....
12 12 CM CİNAKOPLAR....7 9 CM BARBUNLAR....NEYİNİ KOTROL EDİYORSUNUZ....EMİR VERİLİYOR....BİZLERİ KATLEDENLERİ YAKALAYIP CEZALANDIRILIP YASAKLAMALARI İÇİN......MİSİNA AVCILIĞINDAN TUTUN 7 CM İLE 13 14 CM BEBELERİMİZİ KATLADENLERİ YASAKLARLA İCRATINIZI GÖSTERİN.....BENİM DAYIM,BENİM AMICAM,BENİM YİĞPENİM,,BENİM KOOPERATİF ÜYEMDİR DİYE GÖZ YUMMAYIN NE OLUR....ALLAH KORKUSU OLSUN İÇİNİZDE KANUNLARDAN EVVVEL...YOKMU SİZLERİN AİLESİ,YUVANIZ,BEBELERİNİZ YAVRULARINIZ...BİZ SİZLERE OKSİJENİZ,,VİTAMİN HAPIYIZ...SAĞLIĞIĞINIZ BİZLERİZ....
81.214.71.174
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim