• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 9 °C

Metin Kalkavan: UTİKAD, lojistik sektörünün büyük bir parçasıdır

Metin Kalkavan: UTİKAD, lojistik sektörünün büyük bir parçasıdır
İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, İMEAK Deniz Ticaret Odası, 61. Meclis Toplantısı'nda UTİKAD'ın gücü ve alanına ilişkin sunum beklediğini dile getirerek, "UTİKAD, lojistik sektörünün büyük bir parçasıdır" diye konuştu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Bebek Sahili'nde yaşanan yat problemine yönelik, "Bu sadece deniz turizmcilerini ilgilendiren bir mesele değil. Orada maalesef yeni yerler bulunmadığı takdirde o yerler kaçak konumunda, çünkü bir anlaşma yok. Maalesef birçok yer bu şekilde. Bir yere ödeme yapılamıyor. Bu sebeple idaremizin haberi var çözmeye çalışıyoruz. İstanbul büyük bir şehir, denizde hizmet veren teknelerimiz, acentelerimiz bir alt yapı olarak henüz görülmüyor. Mutlaka bunu çözeceğiz. Durdurabildik şanslıydık fakat bir garanti veremiyoruz" dedi.

Yusuf Ziya Çakır'ın konuşmasına yönelik Karadeniz meselesi için uğraşacaklarını dile getiren Kalkavan, "Kolay bölge değil, çok fazla şey olmaz. Zamana ihtiyaç var. Kendi yerli kullanıcılarımız denize gitmekte zorluk çekiyorlar. Bu sebeple böyle bir yerde yatırımcı bekleyemezsin, devlete yatırım yap diyemezsin’ şeklinde konuştu. 

"UTİKAD, lojistik sektörünün büyük bir parçasıdır"

Metin Kalkavan, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener ile ilgili şunları söyledi; "Kendisi bir arkadaşımız, bilerek veya bilmeyerek bir şeye alet edildi. Dolayısıyla sorduğum soru çok netti. Geçmişte olan oda ve UTİKAD uzaklığına ilişkin, ben de oda başkanıyım ve odamı korumak zorundayım ve herhangi bir hakaretimde söz konusu olamaz. Bugün gelip konuştuğunuzda ben sizden başka bir konuşma beklerdim. UTİKAD'ın gerçekten gücü ve alanına ilişkin ben sizden sunum beklerdim. UTİKAD, lojistik sektörünün büyük bir parçasıdır. Bizim de içinde olduğumuz bir sistemden ordino ile başlayıp sitemle bitirmek olmaz. Bana atfedilen uzaklık UTİKAD’tan kaynaklanır. Biz hiçbir zaman seçimlerinize bulaşmayız."

Kalkavan ordino meselesine ilişkin, 28 Aralıkta konuştuklarını ve fiyatını 150 TL’ye çıkarttıklarını hatırlattı.

"Deniz Ticaret Odası, fabrika ayarlarına dönüyor"

Kalkavan, Deniz Ticaret Odası'nın fabrika ayarlarına döndüğünü ifade ederek  ‘Herkes yerini bilecek. Biz konsey toplantılarını iyi niyetimizden genişlettik ama verim dağıldı. Ayrıca benim üslubuma ilişkin Bahri Bey'in söylemi çok yanlış, benim söyleyemeyeceğim kelimeleri ağzına alanlar oldu. Bu çok ucuz bir politika. Projelerinizle eleştirilerinizle eleştirin diyoruz. Levent Bey'in söylediği gibi, kimse çıkıp konuşmuyor, sunum yapmıyor’ dedi. 

"Gelen gelir, gelmeyen gelmez"

Metin Kalkavan, Deniz Ticaret Odası olarak icraatlara odaklandıklarını ve gelene git, gidene kal demeyeceklerini söyleyerek sözlerini şu şekilde devam ettirdi; "Ben zorlama yapmam. Burada emek veriliyor zaman harcanıyor. Yapabilen varsa çıksın yapsın daha iyisini. Çıta çok farklı yere gitti. Vizyon lazım, farkındalık lazım. Biz çok şey biliriz ama burada terbiyemiz yetmez anlatmayız. UTİKAD Başkanı'na tavsiyem, verin üyelerinizi istediğiniz yere. Ziyarete gelin ama bu zamanlama çok manidardı. Bir tarafı övüp başka tarafı eleştirmek yanlıştı. Ayrıca Recep Bey'in söylediği doğru değil. 'Her kurumla açığız, biz kimseyle kavgalı değiliz' diyor. Ama kendilerinin ne yaptığını biliyorum. Başkana laf söylemişsen dinlemesini de bileceksin. Ortalığı bulandırmanın anlamı yok."

Hamza AKTAY / DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim