• BIST 10006.14
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 19 °C

Metin Ataç'tan Afzal Tahir'e, TSK Nişanı

Metin Ataç'tan Afzal Tahir'e, TSK Nişanı
Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Mohammad Afzal Tahir'e, TSK Liyakat Nişanı verildi.

Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Mohammad Afzal Tahir'e, TSK Liyakat Nişanı verildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Oramiral Tahir'i, Deniz Kuvvetleri Karargahı'na gelişinde askeri törenle karşıladı. Oramiral Tahir'in, şeref defterini imzalamasının ardından komutanlar törenin yapıldığı salona geçti.

Pakistan ve Türkiye milli marşlarının okunması ile başlayan törende daha sonra, Oramiral Mohammad Afzal Tahir'in öz geçmişi ve TSK Liyakat Nişanı beratı okundu.

Törende, İngilizce konuşan Oramiral Metin Ataç, ''Bugün burada, Türkiye ve Pakistan dostluğu tarihinde özel bir olaya tanıklık etmek için bulunuyoruz'' dedi.

Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Mohammad Afzal Tahir'e Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt adına Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Nişanı'nı vermenin kendisi için büyük bir onur ve ayrıcalık olduğunu ifade eden Oramiral Ataç, Pakistan halkının Türk halkının kalbinde ve zihninde özel bir yeri olduğunu söyledi.

Pakistan halkının Türk halkıyla ortak kültür ve mirası paylaştığını vurgulayan Ataç, ''Bu sebeple, Pakistanlı dostlarımızla tarihimizde ortak çok şeyimiz var'' dedi.

Pakistan ve Türkiye tarafından yıllar boyunca, bölgesel ve küresel güvenliğe çok önemli katkılar yapıldığını belirten Ataç, bu katkıların iki ülkenin Deniz Kuvvetleri arasında da güçlü ve vazgeçilmez bağlar oluşturduğunu kaydetti.

İki ülke deniz kuvvetleri arasındaki ilişkilerin her zaman gelecek vaat ettiğini de ifade eden Ataç, ''Bu nişan, uluslarımız arasındaki dostça ilişkiler ve iş birliğinin mükemmel bir şekilde geliştirilmesinin sembolü olarak Oramiral Tahir'e takdim edilmektedir.''

Türkiye ve Pakistan deniz kuvvetleri arasında dostça ilişkilerin, bölgesel ilişkileri de geliştireceğine inandığını belirten Ataç, sözlerini Urduca ve Türkçe ''Yaşasın Pakistan Türkiye Dostluğu'' diyerek bitirdi.

Oramiral Tahir ise, ''TSK Liyakat Nişanı'nı almak benim için büyük bir ayrıcalık ve onur'' dedi.

Pakistan halkı olarak Türk halkına ve yöneticilerine saygı duyduklarını ifade eden Tahir, bunun karşılıklı olduğunu da bildiklerini söyledi.

Tahir, Deniz Kuvvetleri arasındaki iyi iş birliğinin iki ülkeyi ileride daha da yakınlaştıracağını kaydetti.

Kendisine TSK Liyakat Nişanı verilmesinden dolayı Türk yetkililere teşekkür eden Tahir, sözlerini, ''Türkiye ve Pakistan çok yaşa, Türkiye ve Pakistan dostluğu çok yaşa'' diyerek bitirdi.

Konuşmaların ardından Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Mohammad Afzal Tahir'e, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ataç tarafından TSK Liyakat Nişanı takıldı.

Törenin ardından Oramiral Tahir ve kızı Aram Tahir, Oramiral Ataç ve eşi Işın Ataç ile Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Seyid İftihar Hüseyin Şah anı fotoğrafı çektirdiler. Oramiral Tahir ve kızı Aram Tahir daha sonra tebrikleri kabul etti.

www.DenizHaber.Com.tr

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim