• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 21 °C

Mersin’de özel çocuklar ilk kez denizle buluştu

Mersin’de özel çocuklar ilk kez denizle buluştu
Mersin’de özel eğitim alan çocuklar ilk kez denizle buluştu. Aralarında down sendromlu ve otizimlilerin de olduğu 17 özel çocuk ve genç suyla buluşup gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel eğitim alan çocukları ve gençleri ilk kez denizle buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ve ailelerin de katıldığı etkinlikte, aralarında down sendromlu ve otizimlilerin de olduğu 17 özel çocuk ve genç suyla buluşup, gün boyu Kumkuyu sahilinin ve güneşin tadını çıkardı.

Aralarında daha önce hiç denize girmeyen çocukların da yer aldığı etkinlikte, denizde birbirleri ile şakalaşarak oyunlar oynayan özel bireylerin, mutlulukları yüzlerine yansıdı. Daha önce hiç denize giremeyen çocuklar da etkinlik sayesinde birbirlerinden cesaret alıp, su korkusunu yendi ve hayatlarında ilk kez denize girmenin heyecanını yaşadı. Oğlu Mustafa Yanar’ı sık sık denize getirdiğini ancak korktuğu için suya girmeye ikna edemediğini, yapılan etkinlikle arkadaşlarından cesaret alarak su korkusunu yendiğini söyleyen anne Zöhre Yanar, “Oğlum burada çok mutlu. O mutlu olduğu için ben de mutluyum. Oğlumu denize getiriyordum ama sudan çok korktuğu için denize girmiyordu. Bugün arkadaşları ile birlikte ilk kez denize girdi” dedi.

Hilal Yılmaz’ın annesi Mukaddes Yılmaz ise kızının arkadaşları ile bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ve tüm gün denizden hiç çıkmadığını ifade ederek, “Bu etkinlikte bulunmaktan gerçekten çok mutluyuz. Böyle bir etkinliğe ilk defa katılıyoruz. Çocuklarımız denize girmekten çok keyif alıyorlar. Kızım bugün hiç denizden çıkmadı. Çocuğum mutlu olduğu için ben de mutlu oluyorum. Bu etkinliği düzenlediği için Vahap Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müyesser Sancak da etkinliğe katıldıkları için çok mutlu olduklarını vurgulayarak, “Bu etkinliklerin belirli periyotlarda gerçekleşmesini isteriz. Çünkü çocuklarımızın böyle etkinliklere ihtiyaçları var. Çocukların çoğu denize ilk defa giriyorlar ve çok mutlu oldular" şeklinde konuştu.

Daha önce hiç denize girmediklerini ve ilk defa böyle bir etkinliğe katıldıklarını söyleyen İrem Aleyna Bulut ve Mustafa Yanar, kendilerini bu kadar eğlendiren bir etkinlik düzenlediği için Başkan Seçer’e teşekkür etti.

ozel_cocuklar_1.jpgozel_cocuklar_2.jpgozel_cocuklar_3.jpgozel_cocuklar_4.jpgozel_cocuklar_5.jpgozel_cocuklar_6.jpgozel_cocuklar_7.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim