• BIST 9305.67
  • Altın 4166.014
  • Dolar 38.196
  • Euro 44.2022
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 19 °C

Mehmetçik Mersin Limanı'na ulaştı

Mehmetçik Mersin Limanı'na ulaştı
İskenderun Askeri Feribotu ile 19 Ekim Perşembe günü Lübnan'a hareket edecek askerler ve birliğe lojistik destek verecek olan malzemeler Mersin'e ulaştı.
Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) harekatına katılmak için yaklaşık 4 gün önce, 4. Kolordu Komutanlığı General Eşref Akıncı Kışlasında düzenlenen törenle uğurlanan Türk birlik ve unsurları, Mersin'e geldi.

İskenderun askeri feribotu ile 19 Ekim Perşembe günü Mersin Limanından Lübnan'a hareket edecek askeri birliğe lojistik destek verecek olan malzemeleri taşıyan TIR, kamyon, ambulans ve askeri araçlar, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına giriş yaptı.

Mersin Serbest Bölgesi'nin otoyol gişelerinde, 35 askeri, 11'i sivil toplam 46 araç ve 5 iş makinesinden oluşan konvoy, buradan Mersin Limanı D kapısından Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına ulaştı.

Lübnan'da görev yapacak 24'ü sivil olmak üzere 261 personelin ise otobüslerle daha sonra Mersin'e geleceği öğrenildi.

Türk birliğinin, görev alacağı Lübnan'ın Sur kentine intikali, personel nakliye gemisi TCG İskenderun ile gerçekleştirilecek. Araçlar da Ertuğrul sınıfı tank çıkarma gemisi TCG Serdar ile götürülecek.
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim