• BIST 9267.86
  • Altın 4225.902
  • Dolar 39.1635
  • Euro 44.7034
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 29 °C

Dünyanın en ünlü köprüsüne gemi çarptı: Öü ve yaralılar var

Dünyanın en ünlü köprüsüne gemi çarptı: Öü ve yaralılar var
Meksika donanmasına ait gemi, Brooklyn Köprüsü'ne çarptı. Kazada gemide bulunan en az iki kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 20 kişi de yaralandı.

New York'a ziyarette bulunan Meksika donanmasına ait gemi, Manhattan'da bulunan Brooklyn Köprüsü'ne çarptı. Geminin 3 direği köprüye çarparak kırıldı.

Kaza çoğu deniz harp okulu öğrencisi 277 kişinin bulunduğu yelkenli gemi New York'tan ayrılırken meydana geldi. Geminin 43 metrelik üç direği köprüye çarparak kırıldı. Kaza sonucunda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı bildirildi. Olay, Cumartesi günü yerel saatle akşam 20.20 (TSİ ile 03.20) sularında meydana geldi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, geminin "güç kaybı" yaşadığını ve bu yüzden köprüye çarptığını belirtti. Yetkililer, ise olayın mekanik bir arızadan kaynaklanmış olabileceğini söylese de mevcut bilgilerin ön değerlendirme olduğunu açıkladı.

 CNN'e konuşan bir kolluk kuvveti yetkilisi, ölen iki kişinin geminin direklerinden düştüğünü, 19 kişinin yaralandığını ve bunlardan ikisinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Meksika Donanması ise toplamda 22 kişinin yaralandığını ve 19'unun hastanelere kaldırıldığını duyurdu.

Brooklyn Köprüsü olaydan yapısal olarak etkilenmedi, Kaza sonrası köprü trafiği her iki yönde yaklaşık 40 dakika boyunca kapatıldı, ardından yeniden açıldı.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) olayla ilgili soruşturma başlattı.

MEKSİKA DONANMASI’NA AİT

Körüye çarman Cuauhtemoc adlı gemi, Meksika Donanması’na ait bir eğitim yelkenlisi ve ülkenin yurt dışındaki diplomatik simgelerinden biri olarak biliniyor. "Denizlerin Elçisi ve Şövalyesi" olarak da anılan gemi, bir küresel dostluk turu kapsamında New York'taydı ve olay anında İzlanda'ya doğru yola çıkmak üzereydi. 1981 yılında İspanya'da inşa edilen gemi, Meksika Donanması tarafından subay ve öğrencilerin eğitimi için kullanılıyor. Cuauhtemoc, dünya çapında düzenlenen büyük yat yarışlarına düzenli olarak katılıyor. Olaydan önce salı gününden bu yana New York'taki South Street Seaport'ta demirlemişti.

.DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim