• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 13 °C

Mavi yolculuğun rotası, Fethiye’de çizilecek

Mavi yolculuğun rotası, Fethiye’de çizilecek
Pandemi sonrasında Ege ve Akdeniz’de turizmin önemli kollarından biri olan mavi yolculuğa talep arttı. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Antalya Şubeleri, önümüzdeki hafta Fethiye’de bir araya gelerek koyların korunması, yeni rotalar ve tanıtım konularını görüşecek.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın (DTO) Ege ve Akdeniz kıyılarındaki şubeleri, Türkiye’nin dünya turizmine kazandırdığı mavi  yolculuğun değerini artırmak için harekete geçti.

İMEAK DTO İzmir, Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Antalya şubelerinin başkanları, 16 Mayıs Pazartesi düzenlenecek toplantıda bir araya gelerek ‘Mavi Yolculuk Rotalarının Geliştirilmesi ve Mola Noktalarının Korunması’ başlıklı toplantıda koyların korunması, yeni rotalar ve tanıtım konusunu görüşecek.

Toplantının Fethiye TURMEPA Binası’nda gerçekleştirileceğini dile getiren İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, mavi yolculuğun pandemi ile birlikte dünya çapında marka olduğunu belirterek yerli ve yabancı turist ilgisinin artarak devam ettiğini söyledi.

Sadece Muğla genelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı bin 535 gezi teknesinin 15 bin 928 yatakla hizmet verdiğini kaydeden Öztürk, “Mavi yolculuk, özellikle pandemi ile birlikte izole yaşam tercih eden kullanıcıların talebiyle büyüdü ve ne kadar doğru bir turizm dalı olduğunu gösterdi. Deniz turizminin bu dalının daha da gelişmesi gerekiyor” dedi.

Bu düşünceden hareketle İzmir’den Antalya’ya kadar 5 İMEAK DTO Şube Başkanı’nın 16 Mayıs Pazartesi günü Fethiye’de bir araya gelme kararı aldığını açıklayan Öztürk, “Mavi Yolculuk Rotalarının Geliştirilmesi ve Mola Noktalarının Korunması toplantısında konuyu detaylı bir şekilde ele alacağız. Koyların temizliği, güvenliği ele alacağımız öncelikli konular olacak” diye konuştu.

“İHALENİN İPTAL EDİLMESİ SEVİNDİRİCİ”

Yusuf Öztürk, ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Göcek’in 12 koyunda “mapa-şamandıra sistemi kurulması için” 10 yıllık kullanım izni veren ihaleden vazgeçtiğini hatırlattı.

Öztürk, “Fethiye Göcek Çalış Ölüdeniz Yolcu Taşıma Birliği Kooperatifleri’nin açtığı dava Ankara 11. İdare Mahkemesi’nde sürerken, Bakanlığın mahkemeye ihalelerin iptal edildiğini bildiren yazı gönderdiği bilgisi geldi. Bakanlığımızın iptal kararı sektör adına çok sevindirici bir gelişme oldu. Türkiye’nin dünyaya marka olarak tanıttığı Mavi Yolculuk, gelişerek ülkemiz turizmine katkı vermeye devam edecek” diye konuştu.

GÜNÜBİRLİK TEKNE TURLARI MALİYET KISKACINDA

Günübirlik tekne turlarının artan girdi ve hammadde fiyatları karşısında maliyet artışlarıyla boğuştuğu bilgisini paylaşan Yusuf Öztürk, şunları söyledi:

“Ortadirek tabir edilen vatandaşlarımızın uygun fiyatı ile gün boyu değişik koyları gezerek yüzüp eğlendiği günübirlik tekne turlarına ilgi ekonomik koşullara bağlı olarak satın alma gücündeki azalma ve bilet fiyatlarının yükselmesiyle düştü. Esnaf arkadaşlarımızla konuyu değerlendiriyoruz. Yarım günlük turlar olabileceği gibi turlarda ikram edilen yemek çıkabilir. Bu konuda çalışma içerisindeyiz.”

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim