• BIST 10642.6
  • Altın 4351.566
  • Dolar 40.5327
  • Euro 47.6571
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 21 °C

Marmara’da kaçak balık avlayanlara ağır ceza

Marmara’da kaçak balık avlayanlara ağır ceza
Marmara Denizi’nde trol ağı ile kaçak avcılık yapan bir tekne, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruldu.ve 2 balıkçıya 428 bin 615 TL ceza kesildi.

Bursa'da trolle avlanan 2 balıkçıya 428 bin 615 TL cezai işlem uygulandı, teknelerine el konuldu.

Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı ekipleri, Marmara Denizi’nde ekosistemin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın devam ettirilmesi kapsamında; İstanbul Limanı’na kayıtlı ‘SELÇUK REİS 3’ isimli teknenin, Karacabey ilçesi Bayramdere açıklarında trol donanımıyla yasa dışı su ürünleri avcılığı yaptığını tespit etti.

3 Mayıs’ta düzenlenen operasyonla teknede bulunan 2 balıkçıya, ‘1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefet’ suçundan toplam 377 bin 777 TL, trol donanımlarını denize attıkları için de ‘2872 Sayılı Çevre Kanunu’ uyarınca 50 bin 838 TL idari para cezası uygulandı.

Avcılıkta kullanılan tekne ile araçlara el konulurken, kaçak avlanan 2 kişi hakkında ‘Çevrenin kasten kirletilmesi’ suçundan soruşturma başlatıldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim