• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Lüfer balığı yemek artık cesaret istiyor

Lüfer balığı yemek artık cesaret istiyor
1 Eylül’de başlayan av mevsiminin üzerinden 56 gün geçmesine rağmen Lüfer balığı hala çok az avcılığı yapılan balık olarak dikkat çekiyor.

1 Eylül’de başlayan av mevsiminin üzerinden 56 gün geçmesine rağmen Lüfer balığı hala çok az avcılığı yapılan balık olarak dikkat çekiyor. Az avladığından dolayı fiyatlarda vatandaşların yanına yaklaşamayacağı seviyelerde kilosu 70 TL’den tezgahlarda satışa sunuluyor.

Geçen sene Çinekop avcılığı için getirilen boy sınırlaması konusundaki önlemlere bağlı olarak bu yıl daha çok Lüfer avcılığı beklenirken henüz avcılık konusunda bir bolluk yok. Bu yüzden de fiyatlar son derece yüksek seviyelerde seyrediyor.

Vatandaşlar 70 TL’ye varan fiyatlar ile Lüfer alıp yiyemeyeceklerini belirtirken , Balık satıcıları da bu yıl avcılığın az olacağını buna bağlı olarak fiyatların düşme ihtimalinin düşük olduğunu belirttiler. Avcılık ile uğraşan özellik ile Gırgır tekne sahipleri de bu gelişmeyi, avcılık için derinliğin 18 metreden 24 metreye çıkarılmasına bağlayarak sezon başında yaptıkları boykot eyleminin de haklılığının ortaya çıktığına dikkat çektiler.

www.DenizHaber.Com.tr
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CİNAKOP
01 Kasım 2012 Perşembe 14:01
İNSANLARDA NE VAR ÖĞRENEMEDİNİZMİ.
BAK BİR İNSANOĞLU HÜSAMETTİN CAN BİLEN HAYKIRIYOR,,
BİZLER BURDAN HAYKIRIYORUZ,SESİMİZİ DUYAN VARMI DİYE..SARIYERDEKİ BALIKÇI KOOPERATİFİ BAŞKANINIZ,BİZLER İÇİN CANINI ORTAYA KOYDU..ALLAH ONA ACİL ŞİFALAR,SAĞLIKLI MUTLU YAŞAM,BEREKETLİ AVLANMALAR VERSİN...BİZLER DOĞA İÇİN CANINDAN OLUYORDU VE GÖZÜNÜ KAYBETTİ....BAZI ET KAFALI İNSANLIKTAN ÇIKMIŞ CANİLER...SİZLERİ DOĞA VE BİZLER DOYURAMAYIZ..ANCAK TOPRAK DOYURACAK...ALLAH RAZI OLSUN BİZLERİ SİZLERDEN VE DE SİZLERİ YÖNETEN TARIM BAKANINIZDAN VE BROKRATLARDAN DİĞERLERİ VERİLEN EMİR YASAKLARI TAKİP ETMEYEN BROKRATLAR,LOKONTALARDA,BALIK YEME YERLERİNDE,TEZGAHLARDA,KOMUSYON HALLARİNDE,AVLAYIP BİZLERİ LİMANLARDA ÇIKARTAN KOOPERATİF BAŞKANLARI,VE BİZLERİ ÖLÜMÜNE KATLEDEN YASAĞA UYMAYAN CANİLERİ,NASIL KONTROL EDERMİŞSİNİZ...HANİ NERDE KONTROLLERİNİZ,BELEDİYE ZABITALARI,TARIM GIDA,SU ÜRÜNLERİ,İL SAĞLIK KONTROLLERİ,KOOPERATİF BAŞKANLARI,,SAHİL GÜVENLİK,,VS TÜM YETKİLİ KURUM KURULUŞLARI..HALA YERİNDE SAYIYORSUNUZ..İÇTİĞİNİZ SU,SOLUDUĞUNUZ OKSİJEN,,SERUMUNUZ,İLACINIZ,KANINIZ, BİZLERİZ EY İNSANOĞLU....DURDURUN BU KATLİYAMI...PALAMUT SİZLERE NASIL DÖNDÜ..TORİK OLARAK....
81.214.71.174
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
31 Ekim 2012 Çarşamba 16:46
Lüfer ve Çinekop
Bugün Kadıköy başık pazarınsdan iri lüferin tanesini on liraya aldım. Çinokopun kilosu on üç lira idi. Kim denetliyor buraları ki çinekop satışı devam edciyor. Allahaşkına, yalvarıyorum görevliler neden görevlerini yapmıyor. Görevliler görevlerini yapmazlarsa bunları denetleyen bir otorite yok mu? İşlerimiizin düzelmesi burada çözülebilir. Saayın Editör lütfen sadece bu yorumları yayınlamakla kalmayın, sorumluyu bulmak için araştırma da yapın lütfen Allah rızası için.www.refikakdogan.com
176.240.123.148
husamett,n canbilen
26 Ekim 2012 Cuma 18:17
Lüfer tanesi 10 TL Gırgırcılar palavracı
Eğer çinekop ve sarıkanat avlamayı yasak ederseniz Lüferi yersiniz.Hele gırgır reislerini kontrol altında tutarsanız ülkeye hizmet edersiniz. Bugun sabah Gelibolu balıkcı barınağında ağlardan 500 tane Lüfer çıktı tanesini 10 TL den aldın sabah saat 0530 da.Gırgır değilde ağ balıkcılığı yaparsanız balık bulursunuz.Helali hoş olsun ağ balıkçılığı yapan kardeşlerime.Allah kazancını bol ve daim etsin.Aç gözlü Gırgır adı altında trolcülük yapanlarada Allah dilediği cezayı versin.Amin
88.249.113.46
Müh.Kaptan Refik Akdoğan
26 Ekim 2012 Cuma 14:44
Lüfer balığı
Acaba diyorum lüfer balığını da da çipura ve levrek gibi havuzlarda yetiştirmek mümkün olamaz mı? Çipura çok pahalı bir balık olduğu halde havuzlarda yetiştirilince ucuzladı ve balık yeme olanağını buldu.Levrek de öyle. Lüfer böyle yetiştilimez mi? Nice nice Kurban Bayramlarına.Allah selamet versin.
www.refikakdogan.com
46.197.149.15
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim