• BIST 9694.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 27 °C
  • Çanakkale 21 °C

Kurultay'a denizciler damgasını vurdu

Kurultay'a denizciler damgasını vurdu
Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen 5. Küresel Isınma Kurultayı’nda Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve Evyapport ödüle layık görüldü.

Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen 5. Küresel Isınma Kurultayı’nda Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve Evyapport ödüle layık görüldü.

İstanbul Sanayi Odası’nın Odakule Salonu’nda yapılan 5. Küresel Isınma Kurultayı’na birçok gazeteci, televizyoncu, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Açılış konuşmalarını EGD Başkanı Celal Toprak, Enerji Verimliliği Derneği Genel Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük’ün yaptığı Kurultay’da, “Medya Enerji Verimliliğine Nasıl Bakıyor?” ve “Sektör Enerji Verimliliğine Konusunda Neler Yapıyor?” konulu iki oturum ile “Enerji Verimliliği Hakkında Ne Biliyoruz” Hangi Önlemler Alınmalı?” konulu panel yapıldı.

“Enerjini verimli kullan, geleceğine sahip çık” başlığı altında yapılan Kurultay’ın sonunda 48 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinden oluşan Kurultay Komitesi tarafından, küresel ısınma ve enerji verimliliğine katkı yapan kişi ve kuruluşlara ödül verildi. Ödüllerde denizcilik sektörü damgasını vurdu. Kurultay’da Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından Evyapport’a Evyapport’a, uluslararası kriterlere uygun olarak yaptıkları çalışmalar nedeniyle “Yeşil Liman” ödülü verildi. Ödülü Evyapport adına Evyap Kamusal İlişkiler Koordinatörü Şevki Mete Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’ın elinden aldı. Evyapport, Kalite Yönetim Sistemleri çalışmalarını başarıyla tamamlayarak IS0 10002 (Müşteri Memnuniyeti), ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi), ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi), OHSAS 18001 (İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim ) belgelerini aynı anda alan Türkiye’deki tek işletme konumunda bulunuyor.

DTO Başkanı Metin Kalkavan’a ise ABD Eski Başkan Yardımcısı Al Gore'un hayata geçirdiği ve Amerikan 2006 Akademi "En İyi Belgesel" ödülü alan "Uygunsuz Gerçek" isimli belgeselin DTO tarafından 60 bin adet çoğaltıp Milli Eğitim ve Çevre Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye’deki tüm orta dereceli okullara dağıtılması ve TURMEPA’nın (DenizTemiz Derneği) kurucusu olması nedeniyle verildi. Metin Kalkavan ödülünü Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın elinden aldı.

Kurultay’da, yaptıkları haber, televizyon programı ile iklim değişikliği ve enerji verimliliğine katkılarından dolayı medya temsilcilerine de ödül verildi. Bu kapsamda, Mithat Bereket, Oğuz Haksever, Meral Tamer, Zafer Özcan, Mehmet Kara ödüllerini DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkan’ın elinden aldılar.

KÜRESEL ISINMA TERÖRİZMDEN DAHA TEHLİKELİ BİR TEHDİT

Kurultay’ın açılışında konuşan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, bazı gelecek bilimcilerin küresel ısınmayı, dünya için terörizmden daha tehlikeli bir tehdit olarak tanımladığını söyledi. Küresel ısınmanın ekosistemi tahrip ederek geleceği tehdit ettiğinin bilimsel bir gerçek olduğunu ifade eden İSO Başkanı Tanıl Küçük, bu konudaki en önemli adımın Kyoto Protokolü olduğunu anımsatarak, “Şimdiye kadar ki deneyimimiz, ülkeler arasındaki sosyoekonomik farkların, protokolün hayata geçmesinde engel teşkil ettiğine işaret etmektedir. 2020 yılında tüm ülkeleri kapsayacak evrensel bir iklim değişikliği anlaşmasının sağlanıp sağlanamayacağı soru işareti. Bazı gelecek bilimcilerin küresel ısınmayı, dünya için terörizmden daha tehlikeli bir tehdit olarak tanımlıyor. Enerji ve enerji politikalarının 20. yüzyılın başlarından itibaren, uluslararası siyaset ve ekonominin en önemli dinamiklerinden biri olmuştur. Bu mevcut öneme, şimdi bir de iklim değişikliği ile mücadele boyutu eklenmiş bulunmaktadır. Dünya ve ülke ekonomilerindeki değişiklikler, iklim değişikliği ile mücadelenin gidişini etkilediği gibi, iklimi değişikliği tehdidi de, enerji politikalarını etkilemektedir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “Medya Enerji Verimliliğine Nasıl Bakıyor?” başlıklı ilk oturumda, gazete, televizyon ve ajansların bu konudaki tutum ve tavırları ele alındı. Şekerbank TAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan’ın yönettiği panele konuşmacı olarak; Cihan Haber Ajansı Ekonomi Editörü Ramazan Solak, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Yeni Şafak Gazetesi Ekonomi Müdürü Yakup Kocaman, Bloomberg HT Ekonomi Koordinatörü Özlem Dalga ve CNN Türk'ten program yapımcısı ve yönetmeni Güven İslamoğlu katıldı.

Öğleden sonra “Sektör Enerji Verimliliği Konusunda Neler Yapıyor?” konulu ikinci oturum yapıldı. Oturum Başkanlığını Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz’un yaptığı oturumda, TAV Havalimanları Sürdürülebilir Grubu Lideri Necdet Büyükbay, TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Selim Ergün, TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Silahtaroğlu Baykal konuşmacı olarak yer aldı.

Kurultay’ın son bölümünde “Enerji Verimliliği Hakkında Ne Biliyoruz? Hangi Önlemler Alınmalı?” konulu panel yapıldı. Moderatörlüğünü EGD Başkanı Celal Toprak’ın yaptığı panele REC Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp, TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül, Meteoroloji İstanbul 1. Bölge Müdürlüğü Mühendisi Emrah Tuncay Özdemir, YTÜ Öğretim Görevlisi ve ENVER Derneği İstanbul Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhammet Garip ve Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi Müdürü, Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Cılız konuşmacı olarak katıldı.

Önümüzdeki sene altıncısı yapılacak kurultayın temasının denizcilik olması üzerinde anlaşan EGD Başkanı Celal Toprak ve DTO Başkanı Metin Kalkavan, Küresel Isınma Kurultayı’nın önümüzdeki sene EGD, DTO ve Piri Reis Üniversitesi işbirliği ile yapılacağını vurguladılar.

dsc_5322.jpg

dsc_5326.jpg

dsc_5386.jpg

sam_3020.jpg

sam_3054.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim