• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Kurucaşile yat pazarında söz sahibi olacak

Kurucaşile yat pazarında söz sahibi olacak
Kurucaşile'de Geleneksel Tekne ve yat yapımı projesinin alt yapı işlerinin tamamlanması için BAKKA’dan 630 bin TL destek sağlandı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kurucaşile, Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile Kurucaşile Kaymakamlığının proje ortağı olarak başvurduğu 2013 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Geleneksel Tekne ve yat yapımı projesinin alt yapı işlerinin tamamlanması için BAKKA’dan 630 bin TL destek sağlanacağını açıkladı.

Kurucaşile Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi Projesinin toplam bütçesinin 840 bin TL olduğunu belirten Milletvekili Tunç, projenin yüzde 75’i olan 630 bin TL’nin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, “Projede amacımız Tekkeönü Piri Reis Küçük Sanayi Sitesi'nin alt yapı sorununun çözülmesidir. Alt yapı eksikliğini gidermiş, modern atölyelere kavuşmuş tekne yapımcılığı, tüm dünyada doğal yapı malzemelerine dönüşüm yaşandığı bir dönemde hem doğal ahşap malzemeyi hiç terk etmemiş olmanın hem de modern altyapıya sahip tekne yapım yerlerine kavuşmuş olmanın avantajını kullanacak, bölgesel gelişmeyi hızlandıracak ve ciddi bir rekabet gücüne sahip olacaktır” dedi.

Tekkeönü sahilindeki tersane sitesinin altyapısının iyileştirilmesiyle, bölgede kümeleşme sağlanarak ortak iş yapma ve ortak proje kültürünün geliştirileceğini belirten Milletvekili Tunç, “ Böylelikle ahşap yat ve tekne yapımı sayısı artacaktır. Yapılan altyapı çalışması sayesinde enerjinin verimli kullanılmasını sağlayacağız. Ahşap yat ve tekne yapımında kullanılan mefruşatın temini için atölyeler kurulacak ve ahşap yat ve tekne yapımında artık kalite daha da artacaktır.

Bununla birlikte Kurucaşile ve Tekkeönü’nün dünya yat ve tekne piyasalarındaki pazar payı artacak ve bölgeye gelen yabancı turist sayısında bir hayli artış yaşanacaktır” dedi.

Ayrıca projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgede işsizliğin azalacağını belirten Milletvekili Tunç, bölgede yaşayan halkın gelir seviyesinin artacağını ve ahşap yat ve tekne yapan usta sayısının artacağını söyledi.

kurucasile.20130508115641.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ASYA YAT MALZ HIRD SAN LTD ŞTİ
12 Haziran 2013 Çarşamba 09:32
ÖNCE KALİTE
arkadaşlar esnafta yat tekne yapacak halmi kaldı önce imkan sağlayacaksın bu millet karadan gemi yürüten millet yat değil herşey yapar ama imkan vereceksin imkan açaçaksın
78.172.248.135
Eren Tahir
10 Mayıs 2013 Cuma 10:01
Ağartan
Turizm için uygun olan bir yere senelerden beri tekne inşa için diretiliyor.
212.15.8.51
Hüsamettin Canbilen
10 Mayıs 2013 Cuma 09:12
Kurucaşile yat yapamaz ancak balıkçı sandalı yapar.
Sayın Milletvekilim,
Kimseyi kandırmayalım.İstanbuldan gelen yat malzemesi ile,yalnızca 1 tane oto elektrikçisi ile yat sanayii felan gelişmez.Sadece ve sadece arasıra kafasına kiremit düşmüş bir yabancı veya benim gibi işi bilmeyen oraya gider ve tekne yaptırmaya çalışır.HÜSEYİN ÇOBAN gibi bir insan Kurucaşile de olduğu müddetce kimse motoryat veya yelkenli yaptırmaz. Önce ahlak değişmeli,verdiği tarihte ve parada sözüne güven olmalı insanların.5 senede teknemi yapılır??? Fiyatlarda hiçte ucuz değil Tuzla hem yakın hemde işcilik ve malzeme açısından boy farkı ile çok önde.Artık insanlar fiber gövde ahsap yaşam mahalli olan tekneleri istiyor.Kestane ağacıefsanesi artık palavra.Kimse ucuz veya iyi işcilik diye kendisini kurucaşile için kandırmasın.Tekne yapılıncaya kadar bozuk Bartın/Kurucaşile yollarında 1 araba eskitir.450 km İstanbul -Kurucaşile arası.benzin ve konaklama işini hesaba karatsanız Tuzla daha ucuz ve elin,gözün tekne üstünde heran.
46.197.96.170
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim