• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 10 °C

Kocaeli sahilleri KOSKEM'le daha güvenli

Kocaeli sahilleri KOSKEM'le daha güvenli
Kocaeli Su Kazalarını Önleme Merkezi (KOSKEM) Birimi önümüzdeki yaz sezonuyla ilgili yapılacak sahil çalışmalarını masaya yatırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşan deniz sezonu nedeniyle STK ve kurum temsilcileriyle koordinasyon toplantısı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğüne bağlı Kocaeli Su Kazalarını Önleme Merkezi (KOSKEM) Birimi önümüzdeki yaz sezonuyla ilgili yapılacak sahil çalışmalarını masaya yatırdı. 2005 yılından bu yana Kandıra ve Karamürsel sahillerinde görev yapan kurtarma timleri 2013 yılı yaz sezonu hazırlıklarına başlayarak projeye destek veren STK ve Kurum temsilcileriyle İtfaiye Daire Başkanlığında bir araya geldi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Toplantıya İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, KOSKEM Birim Sorumlusu Yusuf Çınkıl, Destek Hizmetleri Birim Sorumlusu Umut Alan, Mahalle Afet Gönüllüleri Kocaeli Temsilcisi Bahri Soyyiğit, AKUT Kocaeli Ekip Lideri Recep Şalcı, Kimse Yok Mu Derneği Asya Ekip Sorumlusu Güven Şamcı, Büyükşehir Belediyesi Ambulans Birimi Amiri Serhan Çatal, Kocaeli AFAD temsilcisi Arif Akpınar, Deniz Yıldızları Spor Kulübü Başkanı Celal Kavaz, Deniz Yıldızları Spor Kulübü eğitmeni Sedat Türkmen ve Karamürsel Gönüllü İtfaiyeciler Temsilcisi Ozantürk Kaplan katıldı.

KOSKEM'LE SAHİLLER GÜVENLİ

Toplantıda KOSKEM'in sahillerde can güvenliği için hizmet vermeye başlamasından bu yana Kandıra sahillerinde denize girme oranının her geçen yıl daha da arttığı ifade edildi. Buna bağlı olarak KOSKEM'in dolaylı olarak turizme katkı sağladığı belirtildi. Serinlemek için denize giren vatandaşlar özellikle cankurtaranların görev yaptığı sahil şeritlerini tercih ediyor. Sahillerin güvenli olması daha çok vatandaşı kumsallara çekerek bölgenin tercih edilen bir yer olmasını sağlayarak turizm potansiyelini arttırıyor.

SU SPORCULARI CAN KURTARACAK

KOSKEM deniz sezonunu açılmasıyla birlikte tam donanımlı olarak sahillerde can kurtarmak için tetikte bekliyor. Sivil Toplum Kuruluşlarının da KOSKEM'e destek vermesi sahillerde çok sayıda cankurtaranın görev yapmasın sağlıyor. Deniz Yıldızları Spor Kulübü ile Büyükşehir arasında imzalanan protokol gereği deniz sezonu açılmasıyla birlikte Kandıra ve Karamürsel sahillerinde vatandaşların güvenle denize girebilmelerini sağlamak, gerektiğinde müdahale etmek için kulüp sporcusu 20 kişi görev yapacak. Sporcular her gün 10:00 ile 18:00 saatleri arasında hizmet verecek.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim