Kılınç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, kiralama talebinin gecikmesine tepki gösterdi.
Yavru balık üretiminde Avrupa'nın önde gelen şirketlerinden Kılınç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, balık çiftliklerinin Bodrum'dan kovulmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Yıllık üretim kapasitesi dolduğu için Akdeniz'e yöneldik. Ancak, kiralama talebimizle ilgili karar gecikti. Bu yüzden yatırım şevkimiz kırıldı" dedi.
Kılıç, merkezi Bodrum'daki şirketlerinin Türkiye'nin birçok yöresinde, hayvancılık, tarım, turizm ve inşaat sektöründe yatırım yaptığını belirterek ülkenin kültür balıkçılığındaki kapasitesinin değerlendirilemediğini söyledi.
HERKES KONUŞUYOR
Balık çiftliklerinin uygun ortam ve teknolojilerle kurulması halinde kirlilik yaratmadığının bilimsel araştırmalarla kanıtlandığını ifade eden Kılıç, "Buna rağmen, bilen de bilmeyen de konuşuyor. Türkiye'nin yılda 1 milyon ton balık üretme kapasitesi var. Bu da yılda yaklaşık 7-8 milyar euro gelir ve yaklaşık 100 bin kişinin istihdamı demek. Buna rağmen bırakın 1 milyon tonu, 150-200 bin tonu üretebilmek için alnımızın damarı çatlıyor" dedi.
KOYLAR ÇOK FAZLA
Kılıç, Bodrum'da koyların fazlalığı nedeniyle yıllık üretim kapasitesinin 110 bin ton ile sınırlı olduğunu, oysa son iki yıldır yatırım planladıkları Akdeniz'de böyle bir sorunun bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Bodrum'dan kovulmadık. Yıllık üretim kapasitesi dolduğundan Akdeniz'e yöneldik. Ancak, kiralama talebimizle ilgili karar gecikti. Bu yüzden şevkimiz kırıldı. Oysa, Mersin bu iş için en elverişli yöre. Bu nedenle, Mersin'de yatırım konusunda son derece istekliydik, bugün ise aynı şeyi söyleyemem."