• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

Kayseri'de amatör balıkçılar dernekleşti

Kayseri'de amatör balıkçılar dernekleşti
Kayseri Amatör Olta Balıkçıları Derneği Kuruldu. KOB-DER'in ilk toplantısına katılanlar kurum olmanın önem ve anlamı, olta balıkçılarının sorunları ve çözüm yolları hakkında fikirlerini ifade ettiler.

Kayseri Amatör Olta Balıkçıları Derneği Kuruldu. KOB-DER'in ilk toplantısına katılanlar kurum olmanın önem ve anlamı, olta balıkçılarının sorunları ve çözüm yolları hakkında fikirlerini ifade ettiler. Katılımcılar, sürdürülebilir doğal yaşam ve balık avcılığı için güç birliği yapılması gerekliliğinde anlaşarak derneğe üyelik işlemlerini gerçekleştirdiler.

Toplantıya katılanlara hitaben açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter İsmail Arslan, "Bizi burada bir araya getiren ne ideoloji, ne siyaset, ne rant ne de çıkar kaygısıdır. Bizi buluşturan ve birleştiren, amatör balık avı tutkusu ve sürdürülebilir doğal yaşama destek verme niyetimizdir." dedi.

KOB-DER Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Demirel slaytlar eşliğinde yaptığı konuşmasında doğal yaşamın sürdürülebilirliğinin sağlanmasının öneminden söz etti. Bunun için bir araya gelinmesinin sağlayacağı katkılara değinen Demirel, ve güçlü bir irade ile birlikte yapılacak çalışmalardan tüm olta balıkçılarının ve en önemlisi doğanın yararlanacağını belirterek katılımcılara yönetim kurulu adına teşekkürlerini ifade etti.

Dernek Yönetim Kurulu ilk faaliyet olarak Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan'ı makamında ziyaret etti. Kayseri İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kayacan, amatör olta balıkçısı vatandaşların sorunlarından haberdar olduğunu ifade ederek, çözüm için kurumunun her türlü çaba içinde olacağını söyledi. Yamula Barajı'nda amatör balıkçılara 41 km avlak alanı tespit ettiklerini ve istihsalcilere yönelik olarak sözleşmede öngörülen

her şartın takipçisi olacaklarını, kuraldışı avlanmalara yönelik denetimlerin aralıksız ve ciddiyet ile süreceğini ifade eden Kayacan, amatör olta balıkçılarından doğal yaşama zarar veren ihlalleri, olumsuzlukları bildirme ve birlikte çözüm üretme hususlarında yardımcı olmalarını rica etti.

Kayseri Amatör Olta Balıkçıları Derneği Yönetim Kurulu, daha sonra Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Bekir Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanına Yönetim Kurulu'nu temsilen İsmail Arslan bir olta takımı hediye ederek, başta Yamula Barajı'nı Kayseri'ye kazandırması ve Baraj bölgesine rahat bir ulaşımı sağlayan yol çalışmaları, su kenarına konuşlandırılan dinlence tesisleri ve bölgeye yapılan tüm hizmetler için amatör olta

balıkçıları adına teşekkürlerini sundu ve KOB-DER'in Belediye tarafından organize edilecek Yamula Barajı bölgesi ağaçlandırma ve çevre temizliği faaliyetleri olmak üzere her türlü tanıtım ve sosyal etkinliklere yönelik projelerde fahri olarak aktif göreve hazır olduğunu ifade etti.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız belediye olarak Yamula Barajı vesilesi ile yapılan hizmetlerin şehrin sosyal ve kültürel yaşamına kattığı artı değerlerin fark edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri Amatör Olta Balıkçıları Derneği'ne Belediye olarak her türlü desteği vermeye ve birlikte ortak projeler yürütmeye hazır olduklarını ifade etti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim