• BIST 14442.56
  • Altın 6702.49
  • Dolar 45.164
  • Euro 52.9507
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 9 °C
  • Çanakkale 8 °C

NAVTEK GMK-1’i kablo döşeme gemisine dönüştürüyor

NAVTEK  GMK-1’i kablo döşeme gemisine dönüştürüyor
Teknoloji çağının gerekliliklerine uygun olarak her zaman yenilikçi, çevreci, sürdürülebilir ve alanında lider projeler üreten NAVTEK, GMK-1 Deck Carrier’i açık denizlerin en zorlu görevlerinden biri olan kablo döşeme operasyonları için yeniden yapılandırılıyor.

Teknoloji çağının gerekliliklerine uygun olarak her zaman yenilikçi, çevreci, sürdürülebilir ve alanında lider projeler üreten NAVTEK Deniz Teknolojileri A.Ş,  gemi inşa sektöründe önemli getirecek bir dönüşüm projesine imza atıyor. Orijinal tasarımı yine NAVTEK’e ait olan ve GMK-1 Deck Carrier, kapsamlı bir mühendislik operasyonuyla enerji ve haberleşme hatlarını deniz tabanına serecek olan ve “Sofie A” adı verilen Kablo Döşeme Gemisi’ne (CLV) dönüştürülüyor.

NAVTEK, mevcut bir platformun operasyonel yeteneklerini en üst seviyeye çıkaran yeni bir mühendislik yolculuğuna başladı. İlk tasarımı NAVTEK tarafından gerçekleştirilen ağır modül taşıyıcı GMK-1 Deck Carrier, açık denizlerin en zorlu görevlerinden biri olan kablo döşeme operasyonları için yeniden yapılandırılıyor.

Proje kapsamında gemi, sadece ekipman değişimiyle sınırlı kalmayıp, gövde yapısından manevra sistemlerine kadar köklü bir değişimden geçiyor. Sofie A ismiyle denizlere dönecek olan platform, geleceğin enerji ve iletişim ağlarının deniz tabanına yerleştirilmesinde kritik rol oynayacak.

NAVTEK tarafından yapılan açıklamada, projenin bir gemi dönüşümünden öte, bir geminin misyonunun yeniden yazılması olduğu vurgulanarak, “Orijinal tasarım sorumluluğunu üstlendiğimiz bu geminin gelişim sürecinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Mevcut potansiyeli, geleceğin operasyonel kapasitesine dönüştürüyoruz” denildi.

Teknik özellikler

92.9 metre uzunluk ve 22 metre genişliğiyle güçlü bir offshore platformuna dönüşecek olan Sofie A tüm çalışmalar tamamlandığında; tam yük koşullarında bile yüksek hassasiyetle çalışabilen DP2 (Dynamic Positioning 2) operasyon kabiliyeti, entegre kablo karusel (carousel) sistemiyle yüksek kapasiteli döşeme olanağı ile yeni operasyonel profile uygun olarak tasarlanan bulbous bow (yumru baş) yapısı, 4 adet baş itici ve 2 adet kıç iticiyle yüksek manevra kabiliyetine kavuşacak.

 Uluslararası standartları tam olarak karşılayacak gemide, 59 mürettebat için tek kişilik kamaralardan oluşan konaklama bölümü de olacak.

Gemi, tamamlandıktan sonra Danimarkalı J.A. Shipping A/S için bünyesinde hizmet vermeye devam edecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim