• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 20 °C

Katılımcı Gemi Mühendisleri, Gemi Mühendisleri Odası üyelerine çağrıda bulundu

Katılımcı Gemi Mühendisleri, Gemi Mühendisleri Odası üyelerine çağrıda bulundu
Katılımcı Gemi Mühendisleri Grubu, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası seçimlerinde “Bi’şey Yapmalı” Grubu'na oylarıyla destek veren, Gemi Mühendisleri Odası Üyelerine çağrıda bulundu.

Türk Loydu Olağan Genel Kurul ve TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Seçici Kurul seçimlerinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kumpasına maruz kalan meslek örgütü olması nedeniyle tartışmaların göbeğinde olan sektörün önemli sivil toplum örgütü üyeleri, 6 Ekim 2016 tarihinde Tuzla'da toplanıyor.

Konuyla ilgili Katılımcı Gemi Mühendisleri Grubu'ndan yapılan açıklamada, 'Türk Loydu ve GMO'ya yapılan FETÖ Kumpası'nın, Gemi Mühendisleri Odası eski Başkanı Osman Kolay'ın üzerinden sarı zarf ile kurulduğunu belirterek, 6 Ekim'de yapılacak toplantıyı bir fırsat olarak görmeleri gerektiği kaydedildi.

Katılımcı Gemi Mühendisleri Grubu'ndan yapılan yazılı açıklama aynen şöyle;

"Gemi Mühendisleri Odası (GMO) 44. Dönem Yönetim Kurulu, bildiğiniz gibi, 6 Ekim’de bir genel üye toplantısı çağrısı yaptı. Peki, GMO neden üyelerinin genelini toplama ihtiyacı duydu?

Çağrı metninde pek ayrıntı yok. O nedenle biz söyleyelim: Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu’nu böyle bir toplantı yapmaya, Katılımcı Gemi Mühendisleri (KGM) zorladı. 

Bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana ülkemizde FETÖ’ye yönelik operasyonlar yapılmaktadır. Ve konu, FETÖ kumpaslarına uğramış bir meslek camiası ve GMO, Türk Loydu gibi kurumlarımız açısından bizleri de ilgilendirmektedir.

Neden? Çünkü Türk Loydu’na FETÖ kumpası, GMO’nun eski başkanın üzerinden sarı bir zarf ile kurulmuştur. Çünkü şu anda GMO yönetiminde bulunan Bi’şey Yapmalı grubunun önde gelen mensupları, bu girişimin ya doğrudan içinde olmuş ya da en azından sessiz kalarak destek sağlamışlardır.

Siz değerli Bi’şey Yapmalı grubu destekçisi GMO üyeleri de bunu KGM olarak her fırsatta ama en azından son iki dönemde mutlaka Genel Kurullarda gündeme getirdiğimizi biliyorsunuz.

O günlerde bu konu yargıdaydı ve Genel Kurul’da oylarınızla destek olduğunuz  Bi’şey Yapmalı grubunun pek çok yöneticisi de konu mahkemede olduğu için meseleyi “yargı süreci devam ediyor” diyerek geçiştiriyordu.

Şimdi önce İdare Mahkemesi ve ardından da Danıştay bunun bir kumpas olduğu kararına vardı ve artık konunun masaya yatırılmasını önlemek için hiçbir bahane kalmadı.

İşte 6 Ekim’deki genel üye toplantısı bu yüzden yapılmaktadır. O nedenle de özellikle siz Bişey Yapmalı grubuna oylarıyla destek olan değerli GMO üyelerinin bu toplantıda bulunmaları önemli. Sizleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırırken “nasıl bi’şey yapacakları”nı söylediklerini, hangi yalan ve iftiralara başvurduklarını bilmiyoruz; ama toplantıda bulunarak, sorarak, yanıtları dinleyerek sonuçta “nasıl bi’şey yaptıkları”nı ve kimlerin değirmenine su taşıdıklarını göreceksiniz.

Konu sadece yıllardır bu mücadeleyi yürüten KGM’nin değil, bütün gemi mühendislerinin konusudur. Odamızı, sektörümüzü, kurumlarımızı kumpasçılardan temizlemek, kumpasçılardan hesap sormak, son tahlilde elbette adli kuvvetlerin görevidir ama meslek camiamızdaki ve mesleki kuruluşlarımızdaki “kumpas”ları açığa çıkarmak suretiyle bu sürece katkıda bulunmak, gemi mühendislerinin de boynunun borcudur.

Odamıza, kurumlarımıza ve sektörümüze sahip çıkmak, her türlü “kir”den arındırarak eski itibarına kavuşturmak, hepimizin görevidir. O nedenle Bişey Yapmalı grubuna oylarıyla destek vermiş bütün değerli GMO üyelerini, 6 Ekim günü yapılacak Genel Üye Toplantısında bulunarak bütün gerçekleri bizzat kendi gözleriyle görmeye çağırıyoruz.

Katılımcı Gemi Mühendisleri Grubu"

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim