• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 17 °C

Kardak'daki devriyelere fırtına nedeniyle ara verildi

Kardak'daki devriyelere fırtına nedeniyle ara verildi
Türk Sahil Güvenlik güçleri, Kardak krizinin 21'inci yılında, Türk karasularını ihlal eden Yunan güçlerini önleme çalışmalarına denizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verdi.

Bodrum ilçesine 3,8 mil mesafedeki Kardak kayalıklarında 14 gündür devam eden önleme devriyesine, olumsuz hava şartları engel oluyor. Gece-gündüz Kardak kayalıkları bölgesinde devriye yapan Sahil Güvenlik botları, sabah saatlerinden bu yana saatteki hızı 50 ila 75 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle gün içerisinde devriyelerini sürdüremedi.

Hem yasa dışı geçişi engellemek hem de bölgede yaşanabilecek olumsuzluğa müdahale edebilmek için Turgutreis açıklarındaki Çatalada önlerinde bekleyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri geminin de bugün bölgede beklemediği gözlendi.

Öte yandan, Bodrum'un Turguteis açıklarından seyreden bazı kuru yük gemileri de olumsuz havadan etkilendi. Gemilerin dalgalardan daha az etkilenmeleri ve seyrine devam edebilmeleri için Turgutreis önlerinden geçerek Kardak kayalıkları önlerinden seyrettikleri görüldü.

Öğle saatlerinde Çavuşadası ve Kardak kayalıkları bölgesine ava çıkan bazı balıkçılar da havanın sertleşmesiyle kısa sürede bölgeden ayrılarak Gümüşlük Limanı'na geri döndü.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim