• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Karamürsel'de plaj ve deniz temizliği gerçekleştirildi

Karamürsel'de plaj ve deniz temizliği gerçekleştirildi
AB Türkiye Delegasyonu ve Kocaeli AB Bilgi Merkezi iş birliğiyle Karamürsel’de plaj ve deniz temizliği gerçekleştirildi. Karamürsel Kumyalı Plajı'nda düzenlenen programa, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da katıldı.

Karamürsel Belediyesi, KSO, TEMA Vakfı ve Karamürsel Sualtı Sporları Kulübü Derneği'nin (KARSAD) destek verdiği etkinlikte katılımcılar sahilde dalgıçlar denizde temizlik yaptı.

Etkinlikle denizlerdeki kirlenme tehdidine karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer, burada çevrenin korunması için verilen çabaya şahit olduğunu dile getirerek "Temiz çevre için her gün ortaya konulan çabayı takdir ediyorum. Burada sanayinin, temiz denizin, temiz plajın birlikteliğini görüyoruz. Sanayi bölgesi içerisinde Mavi Bayraklı plajların olması ve bu kadar temiz bir çevre oluşturulması mutluluk verici." diye konuştu.

Ardından bu çabayı gözler önüne seren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı tebrik etti.

"BİZLER İÇİN ÖNEMLİ OLAN ÇEVRE BİLİNCİNE SAHİP ÇOCUKLAR"

Karamürsel Ereğli Plajı’nda yapılan etkinlik kapsamında açıklama yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Bizler çevre bilincine sahip bir toplumuz. Bizlerin burada yegane amacı bilinçli, sağduyulu, çevre bilincine sahip ve doğayı koruyarak geleceğimize bırakacağımız en büyük mirasımız olan çocuklar yetiştirmektir. Bu aslıda bir Farkındalık çalışması olup, herkesin bu bilince sahip olması gerektiğini vurgulayan bir projedir” diyerek çevre bilinciyle yaşanılması gerektiğinin mesajını verdi. Ardından bu etkinliğe destek olduklarını dile getirdi.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, programın bitmesinin ardından AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Farkındalık Projesine katılan herkese Karamürsel’in markası olan Karamürsel Gazozu ikram edildi. Misafirler gazozlarını yudumlarken bir Sosyal Sorumluluk projesinin de Karamürsel Gazozu olduğunu belirten Başkan Yıldırım, gazozun tüm gelirini Okuyamayan Kız çocuklarına bağışlandığını ifade etti.

Bu yıl Covid-19 nedeniyle sınırlı sayıda etkinlik ve katılımcı ile düzenlenen kampanya kapsamındaki faaliyetler dünya çapında #EUBeachCleanUp sosyal medya etiketi ile kamoyuyla paylaşılmaya devam ediliyor.

temizlik_1-003.jpgtemizlik_2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim