• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Karabiga yeni bir limana daha kavuşacak

Karabiga yeni bir limana daha kavuşacak
Liman ve deniz ulaşımı hakkında bilgi veren Karabiga Belediye Başkanı. Karataş, termik santralle birlikte, 200 bin tonluk gemilerin yanaşabilecekleri yeni bir liman yapılacağını söyledi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Tunçay Yaşar başkanlığında düzenlenen toplantıda, Karabiga Belde Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Karabiga Limanı ve deniz ulaşımı hakkında bilgi verdi. Karataş, Alarko ve Cengiz inşaatın ortaklaşa yapacakları termik santralle birlikte, 200 bin tonluk gemilerin yanaşabilecekleri liman yapılacağını söyledi.

Karabiga'nın, deniz ulaşımı olmak üzere sanayi ve turizm sektörüne cevap verecek bir alan olduğunu vurgulayan Karataş, deniz seferlerinin güvenli şekilde yapılabilmesi için 2010 yılının sonunda limanı derinleştirdiklerini hatırlattı.

Uluslararası statüde kabotajlı ve kabotajsız yükleme boşaltma yapabilen Karabiga Limanı'ndan, Tekirdağ'a karşılıklı feribot seferlerinin yapıldığına işaret eden Karataş, şunları kaydetti:

"2012 Ekim ayı verilerine göre limanda toplam 400 bin ton yükleme boşaltma yapılmış olup, bu oran limana yük getirip götüren 16 bin ağır vasıta trafiğine eşittir. 10 aylık sürede feribot seferleri Tekirdağ bölgesine gidiş geliş yapan 9 bin ağır vasıta araçla birlikte toplam 25 ağır vasıta araca eşittir. Ağır vasıta trafiğinin hareketli olması nedeniyle sıkıntılar yaşamaktayız."

Limanda, uluslararası deniz araçları ile yolcuların ihtiyaç duyduğu gümrük ve pasaport işlemlerinin yapılabilmesi için müracaatta bulunduklarını ve taleplerine olumlu cevap aldıklarını ifade eden Karataş, sağlık, emniyet, saymanlık gibi birimlerin yer aldığı Karabiga Deniz Hudut Kapısı için ihtiyaç duyulan binayı belediye olarak inşa ettiklerini belirtti.

Çanakkale Valiliği'nden, gümrük hudut kapısı kurulması için atamaların yapılmasını beklediklerini dile getiren Karataş, Karabiga Beldesi'nin Biga'nın dünyaya açılan deniz kapısı olmaya aday olduğunu ifade etti.

Belde sınırları içinde iki termik santral yatırımının bulunduğunu dile getiren Karataş, Alarko ve Cengiz inşaatın ortaklaşa yapacakları termik santralle birlikte, 200 bin tonluk gemilerin yanaşabilecekleri liman sözünü aldıklarını sözlerine ekledi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
BAHRİ YASUL
21 Eylül 2014 Pazar 15:59
15:59
NE LİMANI YA MİLETİ ENAYİ KERİZ YERİNE KOYMASINLAR KARABİGA HALKI BUKADAR SAF DEYİL BEN YUTMADİM YENİ LİMAN OLACANI ALARKOYA LİMAN VE İSKELE OLACAK YOL NE YOLU CEVRE YOLUMU MİLETİ KANDIRİP YOL İÇİN YERLERİNİ ALMAK İSTEDİ BELEDİYE BAŞKANI AMA BEN VERMEDİM DİYE MAHKAEMEYE VERDİ ÇIKAR VE MENFAT AMAÇLI KENDİ YERİNİ DÜŞÜNEREK BENİM YERE GELDİ AMA ÖYLE BİR KAYAY TOSLSDIKI YOL BAŞKANIN SATIGI TARLADAN GEÇMESİNİ TALEP ETİM
94.120.253.89
zeynep şen
17 Nisan 2013 Çarşamba 22:10
TERMİK SANTRALİ İYİ BİR ŞEYMİŞ GİBİ GÖSTERMEK AMAÇ
O LİMANIN NESİ İYİ ZEHİR FABRİKASI YERLEŞİM BÖLGESİNİN İÇİNE KURULDUKTAN SONRA HAVASI DENİZİ KİRLENİP TOPRAĞI ÇORAK OLDUKTAN SONRA NE YAPAYIM LİMANI O LİMAN SADECE ALARKONUN İŞİNE YARIYCAK KARABİGAYA HİÇBİR FAYDASI YOK
78.191.102.151
Arif ÇOLAK
13 Mart 2013 Çarşamba 09:46
Uluslararası limana Tamam
DÜNYAYA AÇILABİLMEK İÇİN MODERN VE KAPASİTESİ YÜKSEK LİMANLAR GÜZELDE-TERMİK SANTRAL BUNUN NERESİNDE-OLMASI ŞARTMI? ORADA YAŞAYANLAR LİMANIN OLMASINI DESTEKLERKEN ÇEVRE ADINA TERMİK SANTRALE HAYIR DİYOR. BU ÖNEMLİ DEĞİLMİDİR.
78.188.22.88
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim