• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 10 °C

Kamuda çalışan kılavuz kaptanlar, Türkiye Denizciler Sendikası'ndan istifa ediyor

Kamuda çalışan kılavuz kaptanlar, Türkiye Denizciler Sendikası'ndan istifa ediyor
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan bazı kılavuz kaptanlar, 10. ve 11. Dönem Toplu İş Sözleşmesi sırasında verilen sözlerin tutulmadığı gerekçesiyle, Türkiye Denizciler Sendikası'ndan istifa etti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Türkiye Denizciler Sendikası’na (TDS) üye Kılavuz Kaptanlar, 10. ve 11. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasıyla beraber “2020 yılı içerisinde iyileştirme yapılacağına” dair verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve sendikalı olmalarının hep önlerinde engel olması gerekçesiyle istifa ettikleri açıklandı.

16 Temmuz 2020 tarihinde verilen istifalara ilişkin kılavuz kaptanlar tarafından yapılan duyuruda, TÜHİS, TÜRK İŞ ve TDS tarafından kamuda çalışan klavuz kaptanlara “2020 yılı içerisinde iyileştirme yapılacağına” dair verilen sözlerin, bugüne kadar yerine getirilmemesi, kılavuz kaptanların durumdan rahatsızlıklarını ve istifa edeceklerini,Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı Muhammer Aslantürk imzasıyla, TÜHİS’e ve TÜRKİŞ’e hem de TDS’ye yazılı olarak bildirdikleri halde dikkate alınmadıklarını ve sendikalı olmalarının kendilerine ilerleyen zamanlarda bir faydası olmayacağına olan inançlarınadn dolayı istifa ettikleri belirtildi.

Duyuruda ayrıca kamu yararına çalışan, seyir, çevre, can ve mal emniyetinin teminatı konumunda çok önemli görev ifa eden kılavuz kaptanların kapsamdışı personel statüsüne geçmek istedikleri kaydedildi.

‘Kamuda çalıştığımız için mağdur olduk’

Deniz Haber Ajannsı'na açıklamada bulunan kılavuz kaptanlar, kamuda çalışan 150'ye yakın  kılavuz kaptanlar olarak sendikalı olmamız nedeni ile ulusal ve uluslararası standartlarda maaş seviyesine yükselemedik. “Kamuda çalıştığımız ve sendikalı olduğumuz için hep mağdur olduk. Ve bu statüden mutlu değiliz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kamuda çalışan kılavuz kaptanlarla ilgili meslek tanımlaması yaparak ayrı bir statüye oturtması gerektiğinin altını çizen kılavuz kaptanlar; “Sendikalı olmak istemiyoruz. Biz profesyoneliz ve tüm gemi insanlarıyla aynı statüde değerlendiren bir toplu iş sözleşmesi istemiyoruz. Emeğimizin tam karşılığını alabileceğimiz bir statüde değerlendirilmek istiyoruz." diye konuştu.

pilot_b_1.jpg

pilot_b_2.jpg

pilot_b_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
hasan
29 Temmuz 2020 Çarşamba 13:53
13:53
kıyı emniyeti genel müdürü veya yönetimi bu kaptanlarada zam vermenin peşinde bunlar 15 bin Tl maaş alıyor yetmiyor bir digerlerine verildi hükümetimizin böyle ekonomik durumda zor şartlarda kurum yetkilileri zam veriyor kendi yandaşlarına devlet büyüklerim geregini yapar
212.174.71.225
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim