• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Kalkavan'ın adaylığını açıklaması, Kaptanoğlu'nun kimyasını bozdu

Kalkavan'ın adaylığını açıklaması, Kaptanoğlu'nun kimyasını bozdu
İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısı, tarihi bir güne tanıklık ederken, Metin Kalkavan'ın yeniden Başkan adaylığını açıklaması, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nu fena rahatsız etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısına Cengiz Kaptanoğlu'nu edepsizliği damgasını vurdu. İMEAK Deniz Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısı Cengiz Kaptanoğlu ve Tahir Sarıoğlu'nun başkanlığında yapıldı.

İlk bölümde Meclis Başkanlığı koltuğuna oturarak İMEAK DTO Meclisi'ni yöneten Cengiz Kaptanoğlu, Metin Kalkavan'ın Kasım ayında yapılması planlanan İMEAK Deniz Ticaret Odası'na seçimlerine yeniden adaylığını açıklamasından sonra, Meclisin yönetimi için koltuğu Başkan Vekili Tahir Sarıoğlu'na bırakarak, Meclis üyelerine bir konuşma yaptı.

Metin Kalkavan'ın yeniden Başkan Adayı olmasının doğru olmadığını ifade eden ve gençlerin önünü açmak için kendisinin Meclis Başkanlığı'na aday olmayacağını belirten Cengiz Kaptanoğlu, Oda'nın değişime ve gelişime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Seçim sürecinde tüm sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yaparak, İMEAK DTO'nun nasıl kurulduğu ve bu konuma nasıl geldiğini anlatacağını ifade eden Cengiz Kaptanoğlu, "Metin Kalkavan S.KTİNSENE benim sevdiğim kardeşim" demesi, Meclis salonunda soğuk hava esmesine neden oldu.

Kızı Şadan Kaptanoğlu'nun adaylığı konusunda da değinen Cengiz Kaptanoğlu, Metin Kalkavan'ın ağbeyi Nevzat Kalkavan'ı kastederek "Dünürüm beni arayarak DTO seçimlerinde kardeşime destek verecekmisin? Vermeyecek misin? dedi. Bende kendisine kızım Şadan Kaptanoğlu aday olması halinde kızımı desteklemekten daha doğal ne olabilir. dedim. Tabiki kızımı destekleyeceğim." diye konuştu.

"SALİH'İN ŞEYİNİ ÜZERİME ALDIM, ERKAN'IN ŞEYİNİ ÜZERİME ALDIM!!!"

Metin Kalkavan ve Halim Mete ile yaptığı özel görüşmeyi de deşifre eden Cengiz Kaptanoğlu, gençlerin önünü açmak için Metin Kalkavan'ın Meclis Başkanı olması gerektiğini, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na da gençlerin aday olması gerektiğini söyleyerek, "Salih Zeki Çakır şeyini üzerime aldım, Erkan Dereli'nin şeyini üzerime aldım, toplumun nabzını bilen biri olarak, sektörün tüm bütün sivil toplum örgütleri ile de toplantı yapacağım ben. sırf bu işi tartışmak için toplantıya çağıracağım bunları yapacağız, doğruları bulacağız" dedi.

Cengiz Kaptanoğlu'nun üstü kapalı konuşmasına "Konuştuğum zaman utanacaksın" diye tepki gösteren TOBB Başkan Vekili Halim Mete'ye; "Sen konuş senin soruna da cevap vereceğim" demesi, Meclis salonunda buz gibi hava esmesine yol açtı.

Metin Kalkavan'ın başkan seçildikten sonra İMEAK Deniz Ticaret Odası'nda şevkle çalışmadıklarını ve Kalkavan'ın yönetiminde eksiklikler olduğuna iddia eden Cengiz Kaptanoğlu şunları söyledi; "Bugüne kadar şevklemi heyecanla mı çalıştık? Meclisi hergün eksik yapmadık mı? Kabahat benim mi? Biraz önce Metin Kalkavan demedi mi? "Faaliyetlere gidecek yönetim kurulu arkadaşa görevli bulamıyorum" Ne demek bulamıyorum, Emir vereceksin! Yönetim kuruluna gireceksin, çalışacaksın her yere gideceksin" diye konuştu.

Yeni dönemde İMEAK Deniz Ticaret Odası'nda görev almayacağını belirten Cengiz Kaptanoğlu, "Yeni dönemde yokum. Ancak görüşmeler yapacağız. Ben dağıtıcı değilim, toparlayıcıyım. Yeni akıma ve konuma göre karar veririz. Herkes kararında özgürdür. Oturup karar vereceğiz" diye sözlerini tamamladı.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim