• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

Kaleiçi yat limanı'nda sıkıntılar bitmiyor

Kaleiçi yat limanı'nda sıkıntılar bitmiyor
Antalya Kaleiçi Limanı'nda günübirlik tekne işletmeleri ile limanı işleten şirket ve büyük tekne işletmeleri arasında yaşanan sıkıntılar artmaya devam ediyor.

Antalya Kaleiçi Limanı'nda günübirlik tekne işletmeleri ile limanı işleten şirket ve büyük tekne işletmeleri arasında yaşanan sıkıntılar artmaya devam ediyor. Yeni turizm sezonu başlarken, 2 bin 500 yıllık tarihi bulunan Kaleiçi Limanı'ndaki günübirlik tur tekne sahipleri, geçen yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaleiçi'nde yeni bir düzenleme ve inşaat çalışması nedeniyle zarar ettiklerini belirttiler.

Belediyenin bu uygulaması nedeniyle bazı günübirlik tur tekne işletmelerinin icralık olduğunu anlatan denizciler, şimdi de 250 yolcu kapasiteli büyük teknelerin limandan yolcu taşımaya başlayacaklarını, bu durumun da kendilerini tamamen batıracağını ileri sürdüler. Büyük teknelerin, küçük günübirlik tekne sahiplerini zor durumda bırakacağını anlatan denizciler, Kaleiçi'ne büyük teknelerin yolcu taşıması halinde büyük huzursuzlukların olabileceğini kaydetti.

Kaleiçi SS 200 No'lu Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Lavaşçı, Kaleiçi Limanı'nda olası olayların sorumlusunun Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetimi olacağını söyledi. Lavaşçı, geçen yıl belediyenin yaptığı yeni inşaat ve düzenlemeler nedeniyle günübirlik tur tekne sahiplerinin zarar ettiğini, birçok tekne işletmesinin de icralık olduğunu söyledi.

Kaleiçi Limanı'nın işletilmesi konusunda, Antalya Ulaşım AŞ yönetimi tarafından kooperatife söz verildiğini, ancak bundan vazgeçildiğini belirten Lavaşçı, şunları kaydetti: "Kaleiçi Limanı'nın işletilmesi konusunda Kooperatife söz verilmişti. Ancak bundan vazgeçilip üçüncü bir şirkete kiraya verdiler. Şirket de büyük tekne sahipleriyle anlaşma yapmış. Zaten icralık olan ve zararları karşılanmayan günübirlik tur tekne sahipleri zor durumda. Bir de büyük tekneler limandan turist taşırsa durum daha da zorlaşacak. Günübirlik tur tekne işletmelerinin iflası yaşanacak."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın seslerine kulak vermelerini isteyen Lavaşçı, "Belediye başkanı ne zaman bizim sesimizi duyacak. Başkan ya sesimizi duymak istemiyor ya da sesimiz ona ulaşmıyor." dedi.

Bu arada, Kaleiçi Limanı'ndan turist almak için limana girmek isteyen büyük bir tur teknesinin girişi engellendi. Kaleiçi Limanı'ndan yolcu almak için sözleşme imzalayan 250 yolcu kapasiteli büyük bir tekne prova amaçlı limana giriş yapmak istedi. Büyük teknenin geleceğini öğrenen bazı günübirlik tur tekne sahipleri, teknenin girişini engellemek için Kaleiçi Liman girişini tekneleriyle kapattı.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim