• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Kaçak iskele çevrecileri harekete geçirdi

Kaçak iskele çevrecileri harekete geçirdi
Bodrum Akçebük mevkinde plajda kepçe ile devam eden inşaatlar ve gemi yanaşma iskelesindeki izinsiz marina pontonları vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesin Merkez Kumbahçe Mahallesi Akçebük mevkinde plajda kepçe ile devam eden inşaatlar ve gemi yanaşma iskelesindeki izinsiz marina pontonları vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Akçebük mevkiinde yapımı devam eden ve zaman zaman Bodrum’un gündemine gelen ultralüks konut projesi çevrecilerin ve mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Geçtiğimiz günlerde denize inşaat malzemeleriyle dolgu yapıldığını öne süren çevreciler daha önce de duruma tepki göstermişti. Bodrum Kaymakamlığına yapılan şikayetler üzerine denize dolgunun durdurulduğu öğrenilirken inşaat sahasının hemen altındaki otelde kalan turistler denize girerken yan parselde ki inşaat devam ediyor. Plaja uzanan deşarj borusunun kaldırılması isteniyor. Aynı koyda Şalvarağa burnunun ucunda bulunan gemi yanaşma iskelesi’nin önüne yapılan yüzer marinanın da izinsiz olması ise çevreciler tarafından tepki ile karşılandı. Bodrum Mavi Yol Platformu Sözcüsü Filiz Dizdar, sabah kalktıklarında gemi yanaşma iskelesinin marinalaştığını gördüklerini söyledi.

Bölgeye prefabrik iskelelerin konulduğunu ifade eden Dizdar, şöyle konuştu: “İzinli olup olmadığını sorduk, liman başkanlığı izinli olmadığını gerekli işlemleri yaptılar. Oradaki kaçak iskeleyi kaldıracak grup Bodrum Belediyesidir. Burada çalışmalar devam ediyor ne yapıyorlar bilmiyorum sanırım elektrik su bağlıyorlar. Her zaman olduğu gibi Bodrum’da yaşadığımız önce yap sonra izin al örneği bu yine. Ama bu koyda zaten bir sıkıntı yaşıyoruz. İskele, dolgu, betonlaşma ve vilların çalışması vardı dolguyu dün aldırdık oradan. Bu bölgede çok ciddi sıkıntı yaşayacağız gibi görünüyor. Bu koy ölecek gibi görünüyor. Her sene bir koy kaybediyoruz denize girecek yerimiz kalmayacak gibi görünüyor. Kaçak inşaatlar devam ediyor bir şekilde. Yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi.

Bütün gün kepçe sesleri duyduklarını ifade eden Dizdar, “Denize dolgu yaptıklarında evlerinin üzerine dökülmüş kumları düşünsünler. Onların da evlerinin kumlar dökülünce orada nasıl havasız kalacaklarını yaşamlarının yok edileceğini düşünsünler. Denizlere de aynı şeyi yapıyoruz, o sistemi yok ediyoruz. Her yaptığımız kendimize zarar” dedi.

Öte yandan Bodrum Liman başkanlığından alınan bilgilere göre gemi yanaşma iskelesinde yapılan marina pontonlarının izinsiz olduğu ve tutanak tutularak durum tespiti yapıldığı, izinsiz pontonların kaldırılması için tebligat yapılacağı öğrenildi.

kacak-iskele-.jpg

kacak-iskele1.jpg

kacak-iskele2.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim