• BIST 10335.91
  • Altın 4334.045
  • Dolar 40.1738
  • Euro 47.0436
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 38 °C
  • İzmir 35 °C
  • Antalya 31 °C
  • Muğla 32 °C
  • Çanakkale 30 °C

İzmit Körfezi'nde denizin rengi değişti

İzmit Körfezi'nde denizin rengi değişti
İzmit Körfezi'nde alg patlaması sonucu deniz yüzeyinde renk değişimi meydana geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada alg patlamasının geçici bir durum olduğuna işaret edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, bir internet sitesinde çıkan "İzmit Körfezi Yine Kirlilikle Gündeme Geldi" başlıklı haberin ardından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin harekete geçtiği bildirildi.

Denetimlerde ve araştırmada, kirliliğin nedeninin alg patlamasından kaynaklandığının belirlendiği aktarılan açıklamada, "Ekipler, söz konusu kirliliğin, habere konu mevkide yer alan hurda gemilerden kaynaklandığı iddiasını yerinde inceledi.  İncelemelerde, söz konusu kızıl renkli görüntünün, İzmit Körfezi'nde birkaç gündür oluşan ve TÜBİTAK MAM ile yapılan incelemeler sonucu kirlilikten değil, biyolojik bir durumdan kaynaklandığı anlaşılan alg patlaması olayı olduğu tespit edildi." ifadeleri kullanıldı.

Alg patlamasının geçici bir durum olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İzmit Körfezi ve Marmara Denizi'nde özellikle ilkbahar aylarında tekrarlayan bu olayın en önemli sebebi özellikle yağışlar sonucu karadan azot ve fosfor gibi besin elementlerinin deniz ortamına girerek, fitoplankton türlerinin aşırı üremesine neden olmasından kaynaklanmaktadır. Bu geçici doğal olay, suyun renginin kırmızı veya kahverengiye dönmesine neden olmakta ve endişe edilmemesi gerekmektedir. Haber içerisinde yer alan hurda gemiler ise kendileri hakkında yürütülen haciz işlemleri neticesinde süregelen mahkeme süreciyle bahse konu deniz alanında demirli bulunmaktadır. Söz konusu gemi ve deniz araçlarının kıyı tesisleri dışında kıyı alanlarına bağlanmalarına veya bulundukları yerden kaldırılmalarına yönelik iş ve işlemler ise İzmit Liman Yönetmeliğinin ilgili hükümleri çerçevesinde Kocaeli Liman Başkanlığı tarafından yürütülmektedir."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim