• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

İzmit Körfezi, yine kırmızı renge büründü

İzmit Körfezi, yine kırmızı renge büründü
Zaman zaman kirliliğe bağlı olarak aşırı besin artışı nedeniyle "alg" adı verilen tek hücreli organizmalarının çoğalmasıyla kırmızı renk alan İzmit Körfezi, bugünlerde yeniden kırmızı renge büründü.

Uzun yıllardır evsel ve endüstriyel atıklarla kirletilen ve zaman zaman bu kirliliğe bağlı olarak aşırı besin artışı nedeniyle "alg" adı verilen tek hücreli organizmalarının çoğalmasıyla kırmızı renk alan İzmit Körfezi, bugünlerde yeniden kırmızı renge büründü.

Sapanca Gölü'nde de kirlilikten dolayı kıyı şeridini yaklaşık 5 metre mesafeyi kapsayan tabaka oluştu. Körfez'in İzmit'teki Marina'nın bulunduğu sahil, Seka Park ve Derince İlçesi kıyıları bu sabah erken saatlerden itibaren belirgin bir şekilde kızardı. İzmit Körfezi'nde deniz kirliliğini önlemek amacıyla bir çok çalışma yapılsa da İzmit Körfezi'ndeki kirlilik zaman zaman ortaya çıkıyor. İzmit Körfezi'nde teknesi bulunan Barbaros Akkuş sanayi kuruluşları olan bölgelerde renk değişiminin daha fazla olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu mevsimde hava değişikliklerinden dolayı zaman zaman deniz yüzeyinde kırmızı bir renk oluşuyor. Alg patlaması deniliyor. Denizlerin birden ısınmasıyla alakalı bir şey bu. Her yıl bu şekilde renk değişikliği oluyor. Özellikle kirlilik konusuna dikkat çekmek lazım. Bu bölgede bulunan sanayi kuruluşları çevreyi kirletmeme konusunda daha özen göstermeleri gerekir. Sanayi kuruluşları olan bölgelerde bu tür renk değişimleri daha fazla oluyor." diye konuştu.

SAPANCA GÖLÜ KIYISINDA TABAKA OLUŞTU

Sapanca sahilinde yaklaşık 5 metre mesafeyi kapsayan ve tüm kıyı boyunca uzanan tabaka oluştu. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi dekanı Meriç Albay bölgede bulunan su fabrikaları ile sanayi amaçlı su kullanımının Sapanca Gölü'nde ekolojik dengenin bozulmasına neden olduğunu söyleyerek, "1960 yılında sanayi amaçlı su kullanma hakkını alan sanayi kuruluşları göldeki su dengesini bozuyor. Sapanca gölüne yıllık inen yağış miktarı bellidir ve bu miktardan fazla su çekerseniz hiç düşünemeyeceğimiz olasılıklarla karşılaşabiliriz" dedi.

izmit_korfez.jpg

izmit_korfez1.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
T.C Müh.Kaptan Refik Akdoğan
01 Mayıs 2013 Çarşamba 15:09
Kırmızılık
Güya belediyeler atıkları kontrol altında tuttuklarını söylüyorlar. Körfez ve Sapanca gölü pislik içinde. Allah Kur'an'da aklınız kullanmayacak mısınız, düşünmeyecek misiniz diyor. www.refikakdogan.com
24.133.110.255
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim