• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 14 °C

İzmirli balıkçıların yeni başkanı Yapıcı

İzmirli balıkçıların yeni başkanı Yapıcı
Olağan Mali Genel Kurul için Güzelbahçe'de toplanan İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği'ne üye balıkçıların aldığı seçim kararı sonucunda Ahmet Yapıcı başkan seçildi.

Olağan Mali Genel Kurul için Güzelbahçe'de toplanan İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği'ne üye balıkçılar sürpriz bir karar alarak seçime gittiler.Yapılan seçimlerde Mevcut Başkan Kemal Yılmaz ve kamuoyunda kaçak avcılığa karşı verdiği mücadele ile tanınan Hasan Eser gibi isimler yönetim dışında kalırken, Eski Başkan Ahmet Yapıcı, Karaburun Yarımadasında faaliyet gösteren kooperatifler ile endüstriyel balıkçıların desteğini alarak yeniden başkan seçildi.

S.S. Özbek Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ahmet Yapıcı, Mali Genel Kurulda yeterli imzayı toplayıp seçim yapılması için divan heyetine başvurdu. Divan heyeti teklifi hazirunun oylarına sundu.Teklif oy çokluğu ile kabul edilince Genel Kurul gündem maddelerine Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeliklerine 2 yıl görev yapmak üzere seçim yapılmasına dair ek madde konuldu.

Genel Kurulda, Yönetim kurulu faaliyet raporu, Gelir-Gider tablosu ve Denetim kurulu faaliyet raporları okunarak müzakere edildi. Yönetim kurulu, Bilanço,Gelir-Gider tablosu ile Denetim kurulu ibra edilmesinden sonra da Tahmini bütçe görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Genel kurulda seçim maddeleri haricinde belirlenen gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından söz alan Mevcut Birlik Başkan Yardımcısı Ünal Görgün, "2012 yılında göreve geldik. Görev süremizin ilk 3 ayı itirazlarla,şikayetlerle geçti. Buna rağmen başarılı olduk. Bugün neden seçim istendiğini anlamış değilim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçim maddesine geçildi.2 Listenin yarıştığı seçimlerde Birliğe üye 24 Kooperatifin 14'ünden destek alan Ahmet Yapıcı Birlik Başkanlığına seçilirken, mevcut yönetimde bulunan Kemal Yılmaz, Hasan Eser,Ergün Canduran ve Ünal Görgün gibi isimler yönetim dışında kaldı.

BU ŞARKI BURADA BİTMEZ!

Genel Kurul sonrasında gazetecilere açıklama yapan Foça Su Ürünleri Kooperatifi Birlik Temsilcisi Hasan Eser, "Biz böyle bir sonucu hak etmiyorduk.Ama bu şarkı burada bitmez" dedi. "İdam mahkumu dar ağacına çıkarılırken kendisine idam hükmü okunur.Hatta mahkum asıldıktan sonra o hüküm mahkumun üzerine iliştirilir " diyen Eser,"Görev yaptığımız süre içersinde hangi konuda başarısız olmuşuz? Söz veripte yapmadığımız ne var? Neyi başaramamışız? Merak ediyorum. İzmir'de kaçak avcılık ile ciddi anlamda mücadele ilk defa bizim dönemimizde yapıldı. Daha önce Birliği İzmir'de tanıyan bilen yoktu. Birlik bizden önce adeta tabela Birliğiydi.Ama biz Sektörümüz ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim kurup çalışmalar yaptık.Davet edildiğimiz her toplantıya katılım sağlayıp sektörümüzün sorunlarını yer bulduğumuz her platformda gündeme getirdik. Yaptığımız başarılı çalışmalar neticesinde tarihimizde ilk defa İzmir Deniz Ticaret Odası Meclisine temsilci gönderme başarısını bile elde ettik.Ancak taktir edilmeyi beklerken tahliye edildik" diye konuştu.

KUZEY İZMİR KOOPERATİFLER BİRLİĞİ KURULMAK ZORUNDA

Birliğin yeni yönetiminde Kuzey İzmir'den bir tek kooperatifin bile yer almadığına dikkat çeken Eser, "İzmir'in kuzey aksında faaliyet gösteren kooperatifler İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği'nin tarihinde ilk defa bu dönem yönetimde yer bulmuş ve başkan çıkarmıştı. Ancak bu çok uzun sürmedi.Sanırım Yönetim Kurulunda çoğunluğun kuzey İzmir kooperatiflerinde olmasından rahatsız olan Karaburun yarımadasındaki kooperatifler birleşerek bizleri yönetim dışı bıraktı.Bu noktada tek taraflı oluşan bir yönetimin kuzey İzmir'de ki kooperatiflere hiç bir fayda sağlamayacağını düşünüyorum.Bu nedenle de bölünmeden yanayım" diyerek, Kuzey İzmir'de faaliyet gösteren kooperatiflerin artık ayrı bir birlik kurmasının elzem olduğunu söyledi.

KIYI BALIKÇILARI BAYRAĞI ENDÜSTRİYEL BALIKÇILARA TESLİM ETTİ

Görev süreleri içersinde kıyı balıkçılarına daima daha yakın durduklarını ifade eden Eser,"Kıyı balıkçılığını önemsememizin endüstriyel balıkçıları rahatsız ettiğini düşünüyorum. Sanırım bu nedenle de üyelerinin yüzde 90'ı kıyı balıkçısı olan İzmir Bölge Birliğinin yönetimine uzun yıllardır endüstriyel balıkçılara ait bir dernekte başkanlık yapan bir isim girmek için mücadele vermiş ve kuzey İzmir'i devre dışı bırakma harekatında yönetime girmeyi başarmıştır.Neredeyse tamamı kıyı balıkçısı olan kooperatifler sadece Kuzey İzmir'i saf dışı etmek uğruna bayrağı denizin kapitalistlerine teslim etmişlerdir.Bu saatten sonra kıyı balıkçısı İzmir'de sahipsizdir. Bu nedenle de acil olarak Ege Denizi Kıyı Balıkçıları Derneğinin de kurulup Ege'de kıyı balıkçılığını yaşatma mücadelesini farklı platformlar üzerinden başlatmak zorundayız" dedi.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim