• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

İzmir'de kaçak balıkçılığa çok sıkı denetim

İzmir'de kaçak balıkçılığa çok sıkı denetim
Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü, 1 Eylül'de gırgır, 15 Eylül tarihinden itibaren de trol ile su ürünleri avcılığının başlamasıyla birlikte denetimlerini arttırdı.

Gıda  Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü, 1 Eylül'de gırgır, 15 Eylül tarihinden itibaren de trol ile su ürünleri avcılığının başlamasıyla birlikte denetimlerini arttırdı.
 
Ticari su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ çerçevesinde denetlemelerini sürdüren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, denetim etkinliğinin daha da arttırılması amacıyla İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Balık Hali'nde 5 mühendis ve 1 teknikerden oluşan kadrosuyla ‘Su Ürünleri Denetim Birimi’ oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hal bünyesinde büro tahsis ettiği birim, 24 saat görev boyunca görev yapmaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, bu birimin oluşturulduğu 1 Eylül tarihinden bugüne kadar kaçak olarak avlanmış, 284 kasada 3 bin 285 kilogram, çeşitli türdeki su ürününe el konulduğunu söyledi. El koymalarının çoğunluğunun, yakalanan su Ürenlerinde belirlenen boy yasaklarına uyulmamasından kaynaklandığını belirten Güldal, “Kontrollerin sıklaşmasıyla kaçak avlanmaların önüne geçildi. Boy, tür ve zaman yasaklarına uyulmaması sürdürülebilir balıkçılığı imkansız hale getirir. Müdürlüğümüz bu kontrollerde özverili personeliyle tüm imkanlarını kullanarak çalışıyor” diye konuştu.

Balık satın alırken hassas davranılması gerektiğini ifade eden Güldal, tüketicilerin uygun boylarda olmayan balıkları satın almamasının çok önemli olduğunu vurguladı. Böyle ürünleri satanların da mutlaka İl Müdürlüğü'ne ihbar edilmesi gerektiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince balık hallerinde, mezatlarda, perakende satış noktalarında, pazarlarda ve denizlerde kontrollerin yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi.

www.DenizHaber.Com.tr
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
CİNAKOP
28 Eylül 2012 Cuma 17:41
İNSANOĞLU TAKİP İŞİNİZ.
NERDE YAVRU BEBELERİMİZİ AVLAYIP SAHİLERE ÇIKARTILIYORSA,ZOR BİŞE DEĞİL,OKUMA YAZMANIZ VAR YAZIN İNTERNETTEN BAKANLIKLARA..OLMADI CEP TELEFONLARINIZ VAR ÇEKİN RESİMLERİNİ GÖNDERİN BAKANLIĞA...DURR DAHA DURR...SİVİL EKİPLER DONATILMAKTA...SİVİL EKİPLERE..VATANDAŞLARADA YETKİ VERİN..FAHRİ KONTROLCU OLARAK SAYIN BROKRATLAR...ONLARDA SİZİN GİBİ İNSANLAR...SİZ İNSANLAR GÖREVİNİZ SORUMLULUK HAKLARINIZI YERİNE GETİRİNKİ....BİZLERİ KATLEDENLERE....BUNLARA GÖZ YUMAN BAZI GÖREVLİLERİ HAKKINDAN ANCAK GELİNİR...LÜTFENN DURDURUN BİZLERE YAPILAN DENİZDEKİ KATLIYAMI...BAKIN KARA AVCILIĞINDA...KÖYLÜLER BİRLİK OLDULAR..KÖYLERİNE..YAYLALARINA...AV MESİMİ DIŞINDA AVCILARININ NASIL YAKALATTIRIYORLAR JANDARMAYA....TÜM ARAÇLARI GEREÇLERİ ALINIYORLAR...AĞIR PARA CEZALARI TAHSİL ETTİRİLİYOR...AYRICA...AVCILAR FEDARASYONUNDA BELGELERİ İPTAL EDİLMEKTELER......İŞTE SİZLERE KARA AVCILĞINDAKI KONTROL..
81.214.71.174
şakran
28 Eylül 2012 Cuma 14:51
balıkçı
kutluyorum sizi,fakat şehir dışınada çıkın.dikili çandarlıda gırgır teknelerinin balık çıkarması yasak olmasına rağmen küçük balık yakaladıkları zaman kimse görmesin diye çandarlıya yanaşıyorlar.inanın yüreğiniz sızlar görseniz,hamsi diye sattıkları kamyonlar dolusu balığın dörtte üçü uskumru ve kolyos yeter artık birileri dur desin bu katliama...!!!
78.175.60.119
rıza
28 Eylül 2012 Cuma 12:32
Heryerde olsun, arkası gelsin
Sadece bir yerde yapmayın.Heryerde yapılır ve devamlı olursa sonuç alınacağına inanıyorum.Arkası gelmesi ve şiddetinin artması lazım bence.
85.105.201.228
cinakop
28 Eylül 2012 Cuma 00:59
ALLAH RAZI OLSUN SİZLERDEN
Gezin durmayın,hak ettiğiniz ücretler sizlere helal olsun...sivil olarak, balık satan yerleri,lokantaları dolaşın,her yer ufak balıkların teşirlerini görünüz,balık yemek için gidin,isteyin balık gelen balıkları da ve teşir yerlrin cep telefonlarınızla çekin resmini,peşinden gerekli cezai uygulamayı yapın.bizlerin bebelerimiz,yavrularımızı kurtarın ki,siz insanoğlu olarak sizlere vitamin hapı olarak dönelim sizlre..emeklerinize yüreklerinize sağlık.ALLAH NE MURADINIZ VARSA VERSİN SİZLERE.AMİN.
78.170.169.52
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim