• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

İzmir Alsancak Limanı'nda rıhtım yenileme çalışması başladı!

İzmir Alsancak Limanı'nda rıhtım yenileme çalışması başladı!
Kruvaziyer gemilerle kente gelen turisitlerin ilk adımını attığı Alsancak Limanı'nda, turizm sezonunun başlamasına rağmen rıhtım yenileme inşaatı çalışmalarının sürdürülmesi tepkilere neden oldu.

İzmir Alsancak Limanı'nda, dev kruvaziyer gemilerinin kente turist getirmeye başladığı bu günlerde rıhtım yenileme çalışması yapılması tepki çekti. Alsancak Liman İşletme Müdürü İsmet Canbaz ise, rıhtımdaki çalışmalarının kruvaziler turlarla gelen turistleri etkilemediğini söyledi.

Kruvaziyer gemilerle kente gelen turisitlerin ilk adımını attığı Alsancak Limanı'nda, turizm sezonunun başlamasına rağmen rıhtım yenileme inşaatı çalışmalarının sürdürülmesi tepkilere neden oldu. Gemiden inen turistler rıhtımdaki inşaat ile yolcu salonundaki yenileme çalışmalarıyla karşılaşıyor. Limandaki inşaat malzemeleri, turist yürüyüş yolunun kenarındaki lastik tekerlekler turistlerin dikkatini çekiyor. Turistlerden bu durumu görüntüleyenlere de rastlanıyor.

Alsancak Limanı'ndaki çalışmaların turizm mevsimine sarkmasına tur acenteleri ve limanda işyeri bulunan ve geçimini turizmden sağlayan esnaf tepki gösterdi. Birçok geminin tur rotalarını değiştirdiği, gelenlerin de bu tür zamansız çalışmalarla kaçırılacağı dile getirilerek, "Turizim de ayağımıza kurşun sıkıyoruz" yorumları yapılıyor. Öte yandan, ödenek nedeniyle geciktiği öne sürülen limandaki çalışmalarla ilgili İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün de rahatsızlığını ilettiği öne sürüldü.

OTOPARK İKİNCİ KEZ MÜHÜRLENDİ

Alsancak Limanı'ndaki Devlet Demiryolları Vakfı tarafından işletilen otopark, geçen hafta ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi, ardından mühür geçici olarak söküldü. Ancak, otopark daha sonra tekrar mühürlendi. Otopark için liman giriş kapısına işletmeci tarafından, "Sayın müşterilerimiz, Konak Belediyesi tarafından geçici olarak mühürlendiğinden dolayı hizmet veremiyoruz" yazısı asıldı.

"TURİZMİ AKSATACAK BİR ÇALIŞMA YAPMIYORUZ"

Alsancak Limanı İşletme Müdürü İsmet Canbaz ise rıhtımdaki inaşat çalışmalarının kruvaziyer turlarla gelen turistleri etkilemediğini öne sürerek, şöyle dedi:

"Şu andaki çalışmalar 2 no'lu rıhtımda devam ediyor. Tamamladıktan sonra gemilerin gelişine göre çalışmalar diğer rıhtımlarda sürecek. Şu anda aksayan, turistlerin inişlerini, gidiş gelişlerini engelleyen bir durum yok. Üstelik onların geldiği saatte çalışma yapılmıyor. Bu işte ihale süresi olduğundan, çalışmaların da aksamadan devam etmesi gerekir. Burada ülke menfaati önemli. İzmir demek liman demek. Turistler de bizim ama liman da bizim. Liman önemli gelir kaynağı. Dünyanın birçok limanında hem turistleri hem de aynı anda bu çalışmaları görürsünüz. Bu çalışmalar geleceğe birer yatırım."

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim