• BIST 11116.99
  • Altın 6593.04
  • Dolar 49.6092
  • Euro 55.5788
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 8 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

İtalya'da arama çalışmaları askıya alındı

İtalya'da arama çalışmaları askıya alındı
İtalyan Sahil Güvenlik ekipleri, 500 kadar kaçak göçmeni taşıyan ve batan tekneden kurtulanları arama çalışmalarını kötü hava koşulları nedeniyle askıya almak zorunda kaldı.

İtalyan Sahil Güvenlik ekipleri, 500 kadar kaçak göçmeni taşıyan ve batan tekneden kurtulanları arama çalışmalarını kötü hava koşulları nedeniyle askıya almak zorunda kaldı.

İtalya, 500'e yakın kaçak göçmeni taşıyan geminin batması üzerine ulusal yas ilan etti. 20 metre uzunluğundaki gemiden 150'yi aşkın göçmen sağ olarak kurtuldu. Sahilden 1 kilometreden az bir mesafede batan geminin içinde kalmış çok sayıda kişinin cesedi olduğu sanılıyor.

Dalgıçlar, şimdiye dek yaptıkları arama kurtarma çalışmaları çerçevesinde korkunç sahnelere tanık olduklarını, enkazda üst üste sıkışmış cesetler bulunduğunu, kimilerinin hala teknenin güvertesine asılı halde olduğunu anlattı. Birleşmiş Milletler göçmenlerin çoğunun Somalili ve Eritreli olduğunu söylüyor.

Tunuslu kaptan tutuklu

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Lampedusa'yı ziyareti sırasında basına yaptığı açıklamada, geminin 35 yaşındaki Tunuslu kaptanının tutuklandığını söyledi.

Bakan, Tunuslu kaptanın geçen Nisan ayında İtalya'dan sınırdışı edilmiş olduğunu kaydetti. Angelino Alfano, ''Bu bir İtalyan trajedisi değil, Avrupa'nın trajedisidir. Lampedusa Adası'nı İtalya'nın değil, Avrupa'nın sınırı olarak düşünmek gerekir'' diye konuştu.

İçişleri Bakanı Alfano, Libya'nın Misrata limanından kalkan geminin Perşembe sabahı Lampedusa'ya yaklaşırken motorunun durduğunun ve su almaya başladığının öğrenildiğini kaydetti.

Arama çalışmaları sonucu toplanan cesetler morgda yer kalmadığı için adanın havaalanı hangarında saklanıyor. İtalya medyası, cesetler arasına yerleştirilen bir Eritreli kadının nefes aldığının fark edilerek Sicilya'da bir hastaneye kaldırıldığını yazdı. Ancak kayıplar arasında canlı kimseye rastlama ümidinin fazla olmadığı bildirildi.

Papa Francis de Vatikan'da yaptığı konuşmada "utanç" olarak tanımladığı olayın ardından kurbanlar için dua edilmesi çağrısında bulundu.

Yakılan ateş yayıldı

Anlaşıldığı kadarıyla göçmenlerden bazıları geminin su almaya başlamasının ardından yardım için çevreden geçen gemilerin dikkatini çekmek amacıyla güvertede ateş yaktı. Ancak yakılan ateşin kısa sürede geminin geri kalanına yayıldığı düşünülüyor.

Bakan Alfano, ateşten korunmak için herkesin güvertenin bir tarafına akın etmesinden dolayı geminin alabora olduğunu söyledi. Ölenler arasında en az üç çocuk ve iki hamile kadının bulunduğu açıklandı.

Birleşmiş Milletler, bu yılın başından Eylül sonuna dek İtalya'ya deniz yoluyla gelen göçmen sayısının 30 bini geçtiğini söylüyor. Gelenlerin büyük çoğunluğu ülkelerindeki çatışmalardan kaçan Suriye, Eritre ve Somali vatandaşları.

italya_facia.jpg

italya_facia1.jpg

italya_facia2.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim