• BIST 10558.98
  • Altın 2475.889
  • Dolar 32.2744
  • Euro 35.0113
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 23 °C
  • Çanakkale 22 °C

İtalya kıyı turizminde yeniden artış sağladı

İtalya kıyı turizminde yeniden artış sağladı
İtalya Ulusal Turizm Kurulu (ENIT) Olağanüstü Komisyon Üyesi Cristiano Radaelli, İtalya’ya giden her 5 turistten 1’inin sahil tatili için tercih ettiğini açıkladı.

İtalya Ulusal Turizm Kurulu (ENIT) Olağanüstü Komisyon Üyesi Cristiano Radaelli, Sicilya Adası’nın Favigana kentinde ilk kez düzenlenen “Kıyı Turizmi Konferansı” nda, İtalya’ya giden her 5 turistten 1’inin sahil tatili için tercih ettiğini açıkladı.

2013 yılında 3.5 milyon Euro gelir

Cristiano Radaelli, 2013 yılında İtalya’yı ziyaret eden yabancı turistlerden yüzde 17’sinin (8 milyon turist) tatil için bu ülkeyi tercih ettiklerini açıkladı. Bu turist grubu İtalya Merkez Bankası’nın verilerine göre 2013 yılında 3.5 milyon Euro harcama yaptı.

Deniz ve kıyı turizminin İtalya turizm sektörü için büyük öneme sahip olduğunu belirten Radaelli; İtalya Ulusal Turizm Kurulu olarak bu kapsamda birçok uluslararası tanıtım çalışmasına imza attıklarını ve bundan sonrası için de bu çalışmalarını geliştirerek dijital pazarlama alanında yoğunlaşacaklarını ifade etti.

İtalya’daki “kıyı turizmi” ne yönelik araştırma

ENIT için hazırlanan “Travel Appeal” raporu, Haziran – Eylül 2017 döneminde kıyı turizmi alanında en popüler İtalya destinasyonları hakkında bilgiler sunuyor. Rapor online rezervasyon ve tatil sitelerinden elde edilen “büyük veriler” doğrultusunda hazırlandı.

Bu rapor; Booking.com, Expidia ve TripAdvisor’da yer alan 7 milyon 739 bin değerlendirme ve 34 milyon 595 bin görüşün yanı sıra 2 milyon 167 bin Google araması, Trivago kullanıcılarının tercih analizleri ve Amadeus’un muhasebe kayıtları göz önünde bulundurularak hazırlandı.

En önemli destinasyonu 'San Vito Lo Capo'

Raporun ortaya koyduğu sonuçlara göre büyüme tahminleri göz önünde bulundurulduğunda; 2017’de kıyı turizmi alanında İtalya’nın en önemli destinasyonu San Vito Lo Capo konumunda. Sicilya’nın bu destinasyonu küçük bir farkla Rimini ve Ischia’nın önünde yer alıyor.

İtalya’nın kıyı şeridi destinasyonlarına bu yıl özellikle Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri, Çekya, Macaristan, Romanya’dan (ağırlıklı olarak Rimini için) önemli bir talep artışı söz konusu. Ana pazarlar arasında yer alan İngiltere’den de artış yönünde olumlu sinyaller söz konusu.

Geçtiğimiz yıla oranla Rus tatilcilerin talebinde yüzde 63’lük bir artış yaşanıyor. Rusların en çok tercih ettiği destinasyonlar arasında Trentino ve Sicilya yer alıyor.

Gaeta Körfezi de Fransız, Amerikalı ve Rus tatilciler tarafından rağbet gören İtalya’nın kıyı destinasyonları arasında yer alıyor. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim