• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

İstanbul'a çevre dostu hibrit deniz taksi

İstanbul'a çevre dostu hibrit deniz taksi
Elektrikli Deniz Taksi lansmanı ve Haliç Tersanesi'nin 567.yıl kutlaması bugün Haliç Tersanesi'nde gerçekleştirildi.

Bugün Haliç Tersanesi’nde gerçekleştirilen Elektrikli Deniz Taksi lansmanı ve Haliç Tersanesi’nin 567.yıl kutlamasının katılımcıları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş da vardı.

2021 yılında hayata geçirilen Deniz Taksi projesi, dekarbonizasyon vizyonu ile sürdürülebilir, çevreci ve Hibrit Deniz Taksilerle genişletiyor. Şehir Hatları tarafından yürütülen “İstanbul Denizinin Karbonsuzlaştırılması Projesi” için de önemli bir adım olacak bu proje, Ekrem İmamoğlu’nun imzaladığı C40 kapsamında; küresel ısınma ile mücadelede sıfır karbon hedefi doğrultusunda, Dünya Bankası’nın da desteği ile vapur silüetinde, daha küçük elektrikli gemi filosu oluşturma çalışmaları devam ediyor.

İBB Hibrit Deniz Taksi projesi küresel ısınma ile mücadelede, deniz ulaşımının sürdürülebilirliği amacıyla yüksek karbon salınımının azaltıldığı alternatif bir çözüm olmayı hedefliyor. Kentlerdeki sanayileşme sonucu her geçen gün artan karbon salınımına, çevreci ve düşük yakıt tüketim özellikleriyle yenilikçi bir profil çiziyor.

Hibrit Deniz Taksi projesinin sağlayacağı yakıt tasarrufu ile tekne başına düşen karbon salınımının önemli ölçüde azaltılması hedeflenirken, Hibrit Deniz Taksiler aynı zamanda deniz ulaşımında elektrikli dönüşüme ve daha çevreci bir gelişime de öncülük edecek.Hibrit sisteme geçişle, mevcut dizel Deniz Taksilerin yakıt tüketiminde %25’lik bir azalma olması ve beş Hibrit Deniz Taksinin yıllık 284 ton karbon ayak izini azaltması öngörülüyor.

w-008.jpg

Hibrit sevk sistemli Deniz Taksilerin kullanımı mevcut Deniz Taksilerle aynı olacak. İBB Deniz Taksi aplikasyonu üzerinden, 7 gün / 24 saat rezervasyon yapılabilecek. Hibrit Deniz Taksilerin iç dizaynı ve tekne tasarımı mevcut Deniz Taksilerle aynı olacak ancak, dizel sevk sistemli Deniz Taksilerden farklılaşması ve elektrikli olduğunun anlaşılması için renkleri farklı olacak.

2022 yılı sonunda beş adet Hibrit Deniz Taksi inşası Haliç Tersanesi’nde tamamlanacak ve toplamda 50 Deniz Taksi hizmet verecek. Deniz Taksi ile aynı tasarıma sahip olan Hibrit Deniz Taksiler çevreci ve düşük yakıt tüketim özelliklerine ek olarak engellilerin, bebek arabalı ailelerin, bisikletlilerin rahatlıkla kullanabileceği “Engelsiz Tekne Tasarımına” sahip. Hareketli rampa özelliği ile her limana/iskeleye/noktaya rahatlıkla yanaşabiliyor. (Denizcilik Dergisi)

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim