• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 15 °C

İstanbul ve Miami liman kardeşi oldu

İstanbul ve Miami liman kardeşi oldu
İstanbul Liman Başkanlığı ile Miami Dade Limanı arasında Uluslararası Kardeş Limanlar Antlaşması imzalandı. İmza töreninde Türk ve Amerikan deniz ilişkilerinin yeterli seviyede olmadığına dikkat çekildi.
İstanbul Liman Başkanlığı ve Miami Dade Dante B. Fascell Limanı arasında Uluslararası Kardeş Limanlar Antlaşması imzalandı. İstanbul Liman Başkanlığı’nda gerçekleşen imza törenine Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Azman, Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü İstanbul Liman Başkanı Hüseyin Gani Aygün, Miami-Dade Dante B. Fascell Liman Müdürü Bill Johnson ve Maimi Belediye Meclis Üyesi Wilfredo Gort ile Türk ve Amerikalı birer heyet grubu katıldı. 
 
İmza töreninde konuşan Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Azman, daha önce Houston limanı ile yapılan kardeş limanlar antlaşmasını hatırlatarak “İki ay önce Houston ile anlaşma yapmıştık. Şimdi ise Miami ile anlaşma imzalıyoruz. Bu tabi sevindirici ama şu an Türkiye otuz sekiz ülke ile ikili deniz ilişkileri anlaşması imzalamış durumda. Otuz bir tane ülke ile de anlaşma sürecinde. Tüm bu ülkelerin içinde dış ticaretimizin en yoğun yaşandığı devletlerden biri olan ABD yok. Bu anlaşmalarımız umarım Türk ve Amerikan deniz ilişkilerinin sıklaşmasına vesile olur.” dedi.
 
Mustafa Azman ayrıca her iki şehrin konumları itibariyle de önemli bir hatta bulunduğunu ifade ederek “İstanbul, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlıyor. Miami ise Güney ve Kuzey Amerika arasında köprü niteliği taşıyor. Biz bu anlaşma ile tüm bu kıtaları birbirine bağlamış oluyoruz. Bunun yanında yeni imkanlar ve yeni iş sahaları  da açılmış olacak “ şeklinde konuştu. Kardeş Limanlar Anlaşmasının her iki şehir için büyük önem taşıdığını dile getiren İstanbul Liman Başkanı Hüseyin Gani Aygün ise “Anlaşma ile her iki limandaki yük ve kruvaziyer gemiler ayrıca limanlardaki yolcu ve yük trafiğini artırmayı hedefliyoruz. Böylelikle karşılıklı işbirliği geliştirilerek her iki liman ortak faaliyet ve programlar yürütecekler” dedi. Aygün, bu sayede ilerleyen dönemde Türk ve Amerikan deniz ilişkilerinin artacağının altını çizdi.
 
Türkiye’ye geniş bir heyetle gelmelerinin bir sebebi olduğunu belirten Miami Belediye Meclis Üyesi Wilfredo Gort ise şöyle konuştu:  “Ülkemizde Türkiye ile deniz ilişkilerinin ileri seviyeye taşınması için çalışmalar yapacağız. Gerekli bilgileri yetkililere aktaracağız. Bu anlaşmayı yapmamızın en önemli hedeflerinden biri de deniz ilişkilerini ilerletmek”. Gort ayrıca Türkiye’den Miami’ye direkt uçuşların başlamasının ticari ilişkileri daha ileri seviyeye taşıyacağını da sözlerine ekledi.
 
Konuşmaların ardından İstanbul Liman Başkanı Hüseyin Gani Aygün ve Miami Dade  B. Fascell Limanı Müdürü Bill Johnson Kardeşlik  Antlaşmasını imzaladı sonrasında ise karşılıklı  birer plaket takdim etti.
 
liman1.20130621132457.jpg
 
liman2.20130621132507.jpg
 
liman3.jpg
 
liman4.jpg
 
liman5.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
su
26 Haziran 2013 Çarşamba 08:10
Başarının Kıstası ne?
Maşallah denizcilikte bir geliştik ki sormayın.Her şey ileri gideceğini daha da gerilere çekilmesi için her şey yapılıyor. İstanbul Liman Başkanlığının durumunu gördük yeni yapılanmada ne gibi başarı sağlandı biri bana anlatsın.En geç iki gün içinde alınan evrak bir ayda alınıyor. Bu mu başarı pehhhhhhh
212.174.131.15
Reis
21 Haziran 2013 Cuma 14:42
Tebrikler
Tebrik ediyorum, gerçekten de güzel bir başarı.peki gemi adamı cüzdanını İstanbul Limanından almak çok zor ve uzun sürüyor malumunuz üzere, istesek sicili Miamiye aldırabiliyormuyuz :))
212.174.131.15
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim