• BIST 9524.59
  • Altın 2489.882
  • Dolar 32.5225
  • Euro 34.7073
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

‘İskenderun’da Sualtı Arkeoloji Söyleşisi’ düzenlendi

‘İskenderun’da Sualtı Arkeoloji Söyleşisi’ düzenlendi
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi tarafından düzenlenen ‘İskenderun’da Sualtı Arkeoloji Söyleşisi’, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Söyleşiye katılanlar, daha sonra “Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri Sergisi”ni gezdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi’nin davetlisi olan Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı Başkanı Oğuz Aydemir, gerçekleştirilen söyleşide çok az kişinin bildiği paylaşımlarıyla ilgi gördü.

Aydemir’in İMEAK DTO İskenderun Şubesi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İMEAK DTO İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Adnan Yener, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Koca, Füsun Sayek Vakfı Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, oda üyeleri ve misafirler katıldı.

Aydemir, dinleyicilere sualtı arkeolojisinin önemini ve Türkiye’de gerçekleştirilen sualtı arkeolojisiyle ilgili bilgiler aktararak İskenderun Körfezi'nin geçmişten bu yana ticaret yolu üzerinde bulunduğuna dikkat çekerek Körfez'de yapılacak araştırmalarda mevcut batık ile arkeolojik alanların yanı sıra yeni arkeolojik alanlar da bulunacağını ifade etti.

Yoğun ilgi gören söyleşinin sonunda Oğuz Aydemir’e plaket takdim edildi.

Daha sonra İskenderun Halk Eğitim Merkezi'nde açılışı yapılan Küratörlüğünü Ali Rıza İşipek’in yaptığı Oğuz Aydemir’in “Geçmişin İletişim Mecrası Hatıra Mendilleri Sergisi” gezildi.

İmparatorluk hatıra mendillerin en eskisinin iki yüz yıllık olduğunu ifade eden Oğuz Aydemir, “İmparatorluk hatıra mendilleri hatıra olması için hazırlanmış olsalar bile tarihsel bağları incelendiğinde birçok siyasal anlam içerdikleri, bu nedenle tarihi belge niteliği taşıdıkları görülmektedir. Dönemleri içinde düşünüldüklerinde mendillerin halka ulaşmak için doğru yöntem olduğu kuşkusuzdur” dedi.

Eski bir İskenderunlu olarak tekrar İskenderun’da bulunma ve bilgi ve birikimlerini paylaşma imkanı sağladığı için İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yöneim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu’ya teşekkür eden Oğuz Aydemir, hatıra mendillerin İskenderun’daki sergiden sonra bu koleksiyonun sadece İstanbul’da müzede sergileneceğini söyledi.

Küratör Alı Rıza İşipek de misafirlere mendiller hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

soylesi_1.jpgsoylesi_2.jpgsoylesi_3.jpgsoylesi_4.jpgsoylesi_5.jpgsoylesi_7.jpgsoylesi_6.jpgsoylesi_8.jpgsoylesi_9.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim