• BIST 12433.5
  • Altın 6858.55
  • Dolar 43.4939
  • Euro 51.323
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 14 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 10 °C

İran, Basra Körfezi'nde "kaçak akaryakıt taşıyan" yabancı bir gemiyi alıkoydu

İran, Basra Körfezi'nde "kaçak akaryakıt taşıyan" yabancı bir gemiyi alıkoydu
İran'ın, Basra Körfezi'nde 1 milyon 450 bin litre kaçak akaryakıt taşıyan yabancı bir gemiyi alıkoyduğu ve teknedeki 10 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

İranın yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre Buşehr eyaleti Başsavcısı Mehdi Mehrangiz, Basra Körfezi'nde kaçak akaryakıt taşıyan yabancı bir gemiye operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Gemide yaklaşık 1 milyon 450 bin litre kaçak dizel yakıt ele geçirildiğini aktaran İranlı yetkili, gemideki 10 kişilik mürettebatın da gözaltına alındığını kaydetti.

Mehrangiz, geminin hangi ülkeye ait olduğu ve gözaltına alınan mürettebatın uyrukları hakkında bilgi vermedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri İkinci Bölge Komutanı Ramazan Zirahi de geminin varış noktasının Basra Körfezi ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim